2e dag SFO

Door Theo en Marlo - A long time ago  Hello Folks, here we are again,
Onze tweede en laatste hele dag in SFO. Morgen worden we rond 12 uur opgehaald en naar onze camper gebracht. Nu zitten we op onze hotelkamer uit te puffen van weer een dag vol met indrukken.
Op de tv worden continu beelden uitgezonden van een grote gasexplosie die vanavond om 18.00 uur heeft plaatsgevonden in zuid SFO vlakbij het vliegveld. Gisteren zijn we daar nog langs gereden en nu staat er een hele wijk in de fik. Ik ben benieuwd of jullie er nog iets over lezen. Hier zenden ze alles uit. niet vergelijkbaar met Nederland.
Vandaag zijn we gaan lopen vanaf het hotel. Die straten zijn hier heel erg stijl en vandaag was het heerlijk weer dus binnen no time liep het zweet van onze rug. We hebben in Chinatown koffie gedronken in een of ander morsig tentje. Die Chinezen spreken geen of heel slecht Engels; ook de jongeren. Hun leven lijkt zich volledig in Chinatown af te spelen. We hebben Chinese scholen gezien, ziekenhuizen etc., net of we in China op vakantie waren. En wat we heel bijzonder vinden; ze zitten hier om half 11 `s morgens al rustig aan een warme  maaltijd. Het lijkt of iedereen de hele dag eet. Het valt ons ook op dat er hier maar weinig mensen zijn die goed Engels spreken. Ze komen uit Rusland, Pakistan en heel veel uit China. We zien weinig "echte" Amerikanen.
We hebben vandaag ook door de oude hippie wijk geslenterd waar nog een hoop oude hippies blijken te wonen. Veel tweedehands kledingzaakjes en alternatieve supermarkten. Anne, je zou het geweldig vinden!  Vanavond nog even de Macy`s in geweest en de Zara en een paar oorbellen en een vest gescored. Theo heeft een tweedehands nummerbord van California van een chagrijnige Chinese gekocht en is helemaal blij. Daarna heel lekker bij de [natuurlijk] Chinees, Vietnamees gegeten. Voor het eerst met echt bestek en een aardewerken bord want tot nu toe krijgen we overal kartonnen of plastic bordjes, bekers en plastic bestekjes die je na gebruik zelf in de afvalbak mag gooien. We moeten wel om een mes vragen want ze schuiven hier alles naar binnen met een vork of hun handen.
Het is hier inmiddels 10 uur pm en ik kan mijn ogen nauwelijks nog open houden.Ik kruip er zo lekker in.  Bert alvast van harte gefeliciteerd en verder iedereen een fijne dag gewenst.

Volgende keer foto`s
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!