Dag 8 Lone Pine

Door Theo en Marlo - A long time ago Gisteren zijn we nog een dag in Lone Pine gebleven. We konden de auto van de campingeigenaar lenen en zijn de Alabama Hills ingereden. Enorme hoogten en alles woestijn. We waren gewaarschuwd  voor ratelslangen dus dat werd geen plasje in de bosjes. In de Alabama Hills zijn heel  veel cowboyfilms opgenomen zoals Lone Ranger, Rawhide, Stunt man etc. De ene rotsformatie na de andere. En natuurlijk hebben de Amerikanen ze allemaal namen gegeven zoals Big Bertha, the Eagle enz. Het is allemaal heel indrukwekkend want je rijdt in je eentje tussen die talloze rotsen in dwars door de woestijn. Daarna zijn we naar Mount Whitney gereden. Het hoogste punt van California. We kwamen bij schitterende watervallen uit en alles weer helemaal groen. Hoge dennen, lieflijke stroompjes, net een sprookje. Hier waren weer heel kleine eekhoorntjes en prachtige blauwe vogels te zien.
Alles is hier fantastisch georganiseerd. De paden zijn heel goed aangegeven en overal in het bos zijn toiletten te vinden. Als je niet wil hoef je zelfs je auto niet uit en kan je toch heel veel zien.
De verkeersborden en borden die iets uitleggen over het gebied zijn allemaal doorboord met kogelgaten!  iedereen heeft hier wel familie in Europa. We zijn ook de buurt achter de hoofdstraat ingereden. Veel tochwel armoedige huizen. We zien heel weinig huizen van steen. Het ziet er helemaal niet solide uit. Wel weer een flinke tuin met wat rotzooi en een paar auto`s. En heel veel soorten kerken.
Allemaal van een andere stroming.
Het is gisteren heel laat geworden want we hebben nog heel lang met de campingbaas rond het vuur zitten praten.
Zometeen haal ik snel mijn wasje uit de machine en gaan we weer op pad. Richting Barstow.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!