dag 12 van Seligman naar Grand Canyon

Door Theo en Marlo - A long time ago

Van Seligman naar Grand Canyon

Vanmorgen even bij- ge-skyped met Julia en Tommie gezien. Hij draaide z`n kopje alle kanten op toen hij onze stemmen hoorde. Het was heerlijk om ze weer even gezien en gehoord te hebben. Theo heeft in Nederland al een antenne aangeschaft die we op het dak van de camper zetten als het signaal te zwak is. Het werkt echt heel goed. Maar als je zoals nu midden in het bos zit dan is er geen redden aan en doet je telefoon het ook niet. Ik kopieer mijn word document naar het weblog zodra ik weer verbinding heb, vandaar dat er soms een paar berichten tegelijk komen.

We zijn op ons gemak richting Grand Canyon gereden. Onderweg kwamen we door prachtige bossen

en toen we vlakbij het park waren zijn we het bos ingereden en hebben daar heerlijk nog een paar uurtjes met de camper gestaan. Ik heb een paar eitjes gebakken en nog even lekker in het zonnetje gezeten. Toen ik even een ommetje maakte vond ik het onderbeen van een Elk. Wel een beetje luguber. Ik heb er een foto van gemaakt want Theo had het anders nooit geloofd.

We hebben met onze camper tenslotte alles bij de hand.

Warm en koud water, een wc, douche, licht en gas om te koken. Het kan allemaal zonder stroom. Als we full hooked up staan dus met stroom, water en afvoer hebben we alles zoals thuis. Met tv , magnetron en afvoer gelijk op het riool. We hebben alleen nog geen tv gekeken of de magnetron gebruikt.

Het is zondag dus druk in het park. Je kunt dan maar beter wat later komen want dan gaan de “weekenders” weer naar huis.

Bij de ingang van het park is een groot Imax theater en daar hebben we een heel mooie film over de ontdekking van de Grand Canyon gezien. Om ons heen zaten weer veel etende mensen. Het is hier heel gewoon om met een dienblad vol eten en drinken in de bios te gaan zitten.

Grand Canyon is omgeven door grote bossen. Je rijdt dan ook via de bossen over een uitstekend geasfalteerde weg langs de “South Rim”. Er zijn steeds uitkijkpunten waar je de camper kan neerzetten en foto`s kunt nemen. Nou, het was in een woord fantastisch. Heel indrukwekkend die schitterende rode rotsen met de Coloradorivier ertussen. We hebben heel erg veel foto`s genomen met onze simpele toestelletjes. Zoiets is volgens mij ook niet echt over te brengen.

Ik voelde heel sterk de nietigheid van de mens op die plek. We zijn weer dezelfde weg teruggegaan het park uit en naar camping TenX in Tusayan. Waar die naam op slaat weet ik ook niet maar het is de mooiste camping die we tot nu toe hebben gehad. We staan midden in het bos. Hebben geen voorzieningen behalve zoals altijd, de picknicktafel, BBQ en vuurring. Onze buren staan op 50 meter afstand dus die kan je niet echt zien. We hebben een lekker vuurtje gestookt en het werd om 7 uur al hartstikke donker want er is ook nergens licht natuurlijk. We horen de Elks, dat zijn elanden weten we nu, vreselijk tekeer gaan. Alsof er een trein piepend tot stilstand komt. Het zijn de mannetjes die vrouwtjes willen lokken. Af en toe hoor ik ook schieten. We zijn hier echt in het wilde westen.

Volgens de opzichter staan we op een heel goede plek om veel dieren te zien. De Elks moeten we wel uit de weg gaan want ze zijn niet ongevaarlijk. Dat is weer eens wat anders dan de eekhoorntjes die we vandaag hebben gezien. Alweer een ander soort trouwens. Niemand die ze hier uit elkaar kan houden. Het kunnen Chipmuncks zijn maar ook Squirrels; gooi maar in mijn pet.

Het loopt al weer tegen tienen dus snel het overigens uitstekende camperbed in.

Morgenvroeg gaan we wilde beesten spotten. Werk ze allemaal.

 

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!