Dag 11 Las Vegas-Zion

Door René en Nicole - 16-09-2010 17:28

Vandaag dus afscheid genomen van Las Vegas en rond half negen richting de Valley of Fire. Dit is een mooi natuurpark met een diversiteit aan rond door de wind uitgesleten rotsen in de woestijn.  Daar wat foto’s geschoten en rond gekeken. Samen met de squirrels nog even een ijsje gegeten. Dan te bedenken dat je de eerste keer dat je een eekhoorntje ziet er achteraan rent met je camera . Nu stelen  ze bijna het eten ze het bijna uit je mond, en kijk je er dus niet meer van op.

Daarna door gereden, echter waren ze met de weg bezig en moesten we een tijdje wachten op de pilotcar die ons voor ging over de slechte weg. Dat gaf ons de tijd om even te kletsen met de lady with the stopbord. Even getrakteerd op een ijsje (goed idee Manueel ;-) en wat blijkt d’r ouders kwamen uit Nederland en die waren geëmigreerd in de Fifties. Grappig om te zien dat we geregeld Amerikanen spreken links hebben met Nederland.

Daarna rond half vijf aangekomen bij Zion. En wat denk je? De 2 campgrounds op het national park full! Maar gelukkig zit er 10 min lopen (je kan ook de shuttle bus nemen) van het park een RV park.  Dus we hadden toch redelijk dichtbij een plekkie. In de wandelgangen hadden we al gehoord dat je beter ’s avonds of ’s morgens kan gaan wandelen want ’s middags is het er bloody hot! Dus even wat gedronken en rugtasje gepakt en daar gingen we!

Wat een mooie natuur. Hoog rotsgebergtes met daar tussen de Virgin River en een hoop beplanting. Een kleine trail gelopen en in het donker met de shuttle bus weer terug naar de camping.

Zoals je ziet hebben we hier ook Wifi dus maar weer even wat updaten. Morgen ochtend misschien nog even in het park kijken en dan door naar Bryce Canyon!

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan