Dag 13: Bryce Canyon

Door René en Nicole - 18-09-2010 03:56

Nou en of het koud was! We hebben rond 6 uur nog ff een extra dekentje erbij gepakt. Met als gevolg dat we er niet uit konden komen en het half 10 werd. Maar goed, dat is ook wel ff lekker.

Daarna de shuttle bus naar Bryce canyon gepakt. Dat is wel super geregeld in de parken hoor.. Onderweg kwamen we nog smeulende stukken bos tegen. Ze doen hier aan prescribed burning. Ze branden dan bewust bepaalde stukken bos weg om zo de plantenvegetatie en de grond te verbeteren (als ik het goed begrepen heb ;-). Uiteraard kan een bosbrand ook door blikseminslag komen.

Uitgestapt bij visitor-center om te informeren welke trail we het beste kunnen lopen. Het werd de Queensgarden trail met daarna de Navajo-loop. Het eerste gedeelte loop je over/langs de rotsgebergte langzaam naar beneden. Vervolgens loop je in het dal tussen de bomen en rotsgebergte richting “wall” street.  Dit heet zo omdat de rots gesteente net zo hoog en smal zijn alsof je het gevoel krijgt dat je in wallstreet NY loopt (geen idee ben nog nooit in New York geweest). Maar we dachten wel, als er nu een aardbeving komt dan zijn we er geweest.  En daarna ging er zigzaggend een weggetje weer naar boven. Dat heeft ons aardig wat zweetdruppeltjes opgeleverd,  but we made it!

Redelijk afgemat maar even wat gaan eten en drinken. Daarna nog wat uitzichten bewonderd en voldaan weer rustig richting naar Ruby’s-inn en nog ff lekker in het zonnetje gezeten.

Morgen hebben we toch besloten om de route wat uit te breiden. Dus we gaan niet naar Page maar naar Moab – Arches National Park. Dat is 5 uurtjes rijden dus de planning is om 7.30 uur weg te rijden. Dus vroeg ons mandje in!

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan