1e dag in NY

Door Andre, Nicole, Berry & Danielle - A long time ago Na het typische ontbijt (euh waar ligt de kaas en de vleeswaren?!) van scrambled eggs, ham, gebakken spek met gebakken aardappelen en muffins!!!! haha pfffh kwamen we er achter dat de bewolking aan het openbreken was. Eerst naar The Entrepid, het vliegdekschip dat nu dienst doet als museum.

  
Wat een ervaring om te zien, horen en te voelen hoe de kamikaze aanvallen in WOII waren, de oorlog in Vietnam en daarna 'the cold war'. Daarna naar het flight deck, waar je mij natuurlijk de hele dag wel acher kunt laten haha voor mij (Berry)  'Alice in wonderland' met als hoogtepunt de SR-71 Blackbird.

De aandacht van de dames dwaalde af naar Chris O'Donnell, je weet wel dat kleine menneke Robin van Batman en blijkbaar nu in NCIS. Nicole, Andre en Daan zijn nu echte filmsterren want ze moesten opdraven als joelende figuranten tijdens een interview. De gekken! haha had ik mooi tijd om te genieten van al dat moois, zie hierboven de F-14 Tomcat.

Hop verder want 'de stad' lonkt en de klok loopt door. Lopend door de straten naar Times Square zie je straten uit de amerikaanse films; ouderwetse gevels met de brandtrappen, de mensen van Salvation Army die spullen verzamelen. Als je Time Square oploopt hebben je zintuigen tijd nodig om alles te bevatten. Een orgie van beeldschermen, mensen en lawaai op een plein van 50 * 100 mtr!! Op de foto achter ons herken je van het aftellen op New Years Eve. Hier ook onze 1e stop voor een heerlijk biertje; vanachter het glas bij the Blue Fin genieten van 'aapjes kijken'. Heeft hier trouwens wel een andere betekenis met al die.......(hihi)

Daar begon de "hop on-hop off" bustoer door de stad. Een aanrader want je wordt overal met een cabrioletbus langsgereden. Al die enorme wolkenkrabbers en warenhuizen; je krijgt er een verrekte nek van! haha. Uitgestapt bij Empire State Building en naar verdieping 86 in dit art deco gebouw. En boven?.....de skyline van downtown Manhattan; van Lady Liberty, het mooie Chrysler gebouw, central park en niet te vergeten het geluid van de stad wat naar boven komt. Alles in Amerika is 'net te' haha zo ook de souvenir shops. Bedenk maar iets en het is er.

 Beneden gekomen moest de innerlijke mens broodnodig een verzorging krijgen in de vorm van een 'beer tour' samen met en een bord nacho's. Andre was in zijn sas.....

Daarna weer 'hop on' naar de bus. Verder down Manhattan kwamen we bij Ground Zero. Een grote bouwput met overal amerikaanse vlaggen en bloemen van de 9-11 herdenking. Heel indrukwekkend. Het heet ook niet meer ground zero omdat er inmiddels weer gebouwd wordt aan de eerste toren. We gaan vandaag terug omdat het memorial museum al gesloten was. Hierover meer.
Daarna met de  bus via Wall Street naar het puntje van Manhattan waar de ferries naar het Vrijheidsbeeld gaan. Daar begon het weer al wat minder te worden. Na een dag met zon en wat bewolking kwam er een onweer opzetten toen we foto's aan het maken waren bij Brooklyn Bridge. Dan blijkt zo'n cabriolet bus toch iets te missen dus snel de poncho's aan! haha niet lang voordat we toch beneden zaten en de toer afgeraffeld hebben. In het donker snel weer naar Time Square want vandaar konden we naar het hotel lopen. De dag hebben we afgesloten met een heerlijk dampend bord Shepherd's Pie in een Irish Pub, natuurlijk weggespoeld met een Guinnes. en toen? Mee te bed en sloapen want de accu was leeg!  haha
Nu dinsdagochtend zijn we weer lekker uitgeslapen....oh nee, NIET uitgeslapen want Berry werd helemaal gek van alle smsjes die ik (Daan) heb gekregen van alle lieve vrienden en familie: DANK JULLIE WEL ALLEMAAL!!!!
We gaan een lekker ontbijtje nemen (wat zullen we nemen? scrambled eggs met bacon? of muffins? hahaha geen wonder dat het BMI van de meeste amerikanen bovengemiddeld is!
Tot gauw!!!!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!