Whalewatch op Cape Cod

Door Andre, Nicole, Berry & Danielle - A long time ago Zo, weer op tijd opgestaan om nog even een heerlijk ontbijt naar binnen te werken om een goede bodem te krijgen voor onze boottocht, die zo'n drie uur zou duren.
We hebben daar de lekkerste omelet aller tijden gegeten: ter plekke bereidt een kok een door jou samengestelde omelet in een heel klein pannetje, maar lekker!!! Mmmm....
We waren helemaal enthousiast om te vertrekken:

Het weer zat ons ook weer gruwelijk mee, we hadden een strak blauwe hemel en een stralende zon erboven. Wat wil een mens nog meer?
Nicole durfde een keer achter het stuur van de Suburban te kruipen en was er ook niet meer achteruit te krijgen die dag: dan maar de Bob! Gie, gie.
Na een schitterende rit langs diverse mooie natuurgebieden, die ons af en toe aan Texel deden denken, kwamen we aan in Provincetown (afgekort PTown). Dit stadje, hadden we ons laten vertellen, was vooral beroemd omdat dit een echte gay-town zou zijn, en inderdaad, die hebben we wel wat zien lopen....
Gelukkig werkt internet geweldig: de e-tickets die we al vanuit Nederland gekocht hadden, waren meteen bij het kantoortje van Dolphin Fleet Whale Watch omgewisseld in kaartjes en we waren helemaal klaar om te vertrekken!
We hadden een mooi plaatsje bemachtigd aan de voorkant van het schip en zo met het zonnetje erbij kon ons geluk niet op. Na ongeveer een drie kwartiertjes varen, nog redelijk dicht bij de kust zagen we de eerste tekenen van een walvis: opspuitende waterdamp in de verte! Wow! Dichterbij gekomen zagen we onze eerste Minky Whale en Humpback Whale! We kwamen echt heel dicht bij en we hadden echt allemaal een brok in onze keel... wat een prachtig gezicht, voorals als ze onderduiken en hun staart boven water uit komt:

Je kunt je gewoon niet voorstellen wat er dan door je heen gaat! We hadden ook echt alle vier zo'n gevoel van: dit kan toch allemaal niet door blijven gaan, zo veel geluk als we tot nu toe hebben gehad met alles wat we al meegemaakt hebben en wat we hebben gezien!
Ook hebben we een moeder met kalf gezien, ontzettend indrukwekkend gezicht:

We hebben ook nog een Finback Whale gezien, dit lijkt ontzettend veel op een Humpback, maar in plaats van de bult, zit er dan een kleine rugvin en deze is ook iets groter (de op twee na grootste walvis ter wereld). Deze liet trouwens een mooi cadeautje voor ons achter... een grote bruine vlek verscheen in het water... ra, ra, wat zou dat zijn geweest! Maar we waren al heel wat gewend met Berry in ons gezelschap, ha, ha, ha. Op een gegeven moment waren ook de drie kleine Moby Dickjes die op de voorsteven stonden (je weet wel, van die typisch Amerikaanse 'modder'figuren) die voor ons stonden weg, en hadden we de mooiste plek van de hele boot!

Na twee uur moesten we helaas weer richting de haven van Provincetown terug, dat wilden we eigenlijk nog helemaal niet!
We hadden gerust nog wel een paar uur door willen brengen tussen de walvissen, echt geweldig! De boot was ook een echte snelle cruiser, waardoor we voor ons gevoel weer veel te vlug terug waren.

Weer terug in Brewster, zijn we vlug even naar het appartement gegaan om andere schoenen aan te doen en daarna zijn we naar een echt lobster-restaurant gereden.
Het restaurant was qua sfeer niet echt heel gezellig, maar we hebben het leukste plekje weten te bemachtigen en bestelden onze kreeft. Daan en ik dachten dat wij de kreeft niet uit hoefden te zoeken, want dat vonden wij toch wel heel zielig...
In een soort bootje lagen de kreeften op ons te wachten en Ber, Daan en ik (Andre had een ander gerecht met kreeft besteld) moesten onze kreeft uitzoeken. Dan wordt ie gewogen en naar aanleiding daarvan betaal je dus!
Nou wat een tafereel heeft dat opgeleverd zeg! Alleen Ber vond het helemaal geweldig, maar Daan en ik vonden het maar een toestand en zagen constant die zielige oogjes van de kreeft!

We kregen ook een soort plastic slabbertje voor en dat was geen overbodige luxe... De stukken schaal en kreeft vlogen ons om de oren toen Ber aan het breken ging....
Andre had de avond van zijn leven, want die zat tegenover Daan die constant van die enge gezichten trok toen er weer van "die drap" uit de kreeftenscharen liep!
Het kostte iets, maar dan had je ook iets... (Nou ja, voor Berry dan)! Voor Daan en mij hoefde het niet meer zo nodig, maar we vonden het wel een geweldige ervaring om een keer mee te maken!

Weer terug in ons appartement hoorden op het nieuws van een zware storm in Brooklyn! Daar kwamen we dus net vandaan! Dat was toch wel heel raar om te zien! Wij hebben Brooklyn in de stralende zon zien liggen, en twee dagen later liggen de dakpannen en bomen over de straat! Wederom beseften we weer wat een geluk we tot nu toe gehad hebben en nog hebben...
Tot gauw!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!