2e dag Boston

Door Andre, Nicole, Berry & Danielle - A long time ago Zaterdagochtend. Het zonnetje schijnt weer! Jezus, wat hebben we weer een geluk! Dit wordt wel heel flauw om elke keer te zeggen, maar zo voelen we het nou eenmaal.
Na een heftig Amerikaans ontbijtbuffet, waarin de nodige calorieen weer naar binnen zijn gewerkt (worstjes, omelet, bacon, French toast, muffins, scrambled eggs, gebakken aardappelen en nog meer van die vette troep) konden we er weer tegenaan. Om dit te compenseren ook maar wat yoghurt en vers fruit gegeten, want anders herkennen jullie ons niet meer als we terugkomen.,,,,
Na het ontbijt hebben we de metro gepakt naar ons eerste doel van die dag: het Fenway Park. Dit is het thuisstadion van de Boston Red Sox, de honkbalploeg.
Daar aangekomen hebben we eerst kaartjes gekocht voor de rondleiding, maar bij Andre begon er wat te kriebelen.... Die avond speelden nl. de Red Sox tegen de Toronto Bluejays en dat zou toch wel heel gaaf zijn om daar bij te kunnen zijn.... Ook Ber zag dat wel zitten, maar Daan en ik (Nicole) vonden het toch niet zo leuk om daar die dure kaartjes voor te kopen. Nee, geef ons dan maar een Mojito, en we gaan wel in de sportsbar zitten.... Gie, gie.
Buiten het stadion liepen verschillende verkopers om kaartjes voor die avond te verkopen, want bij het stadion zelf kon dit pas 2 uur voor de wedstrijd. Hier hebben ze twee hele gave tickets voor vanavond gekocht. Wow!
Bij de rondtour zagen we daarna ook waar ze kwamen te zitten en dat was niet mis!
Omdat we nog even moesten wachten totdat de rondtour begon, zijn we nog even naar de Bleacher Bar gegaan. Hier had Ber al van gehoord, via een monteur, dat je daar een geweldig uitzicht had op het veld, zelfs vanuit het urinoir! Uiteraard wilden ze dat wel even met eigen ogen bekijken. Onderstaande foto is gemaakt vanuit de bar, waar je Andre en Ber ziet staan glunderen met hun gave uitzicht....

De tour was echt heel leuk om te doen en we hebben de verschillende interessante plekjes van het stadion en het veld kunnen zien.
Na afloop zijn we weer op de metro gestapt om naar de andere kant van Boston te gaan. Hier wilden we beginnen bij de Freedom Trail.
Dit is een 4 km. lange wandeling door Boston, die langs allerlei historische gebouwen en plekken van Boston komt. Deze wordt aangegeven door een rode bakstenen lijn over de stoep, die je zo heel gemakkelijk kunt volgen.

Na zo'n 3 km. hadden onze voeten en onze monden wel behoefte aan een stop. We kwamen weer uit bij hetzelfde barretje als de avond ervoor en hier was ook (gratis uiteraard) WiFi. Ber wilde nl. graag even via Skype zijn dochter spreken en zien. Wat is dat toch een uitvinding zeg! Het was echt heel leuk om haar via de webcam te kunnen zien, en zij ons!

Hierna hadden we nog maar even de tijd om te shoppen. We hadden nl. eigenlijk nog nergens geshopt en de winkelspier van Nicole begon behoorlijk te kloppen, gie, gie.
In NY hadden we verschillende keren dames met rubber regenlaarzen zien lopen in allerlei kleurtjes, maar wat daar in de etalage in Boston te zien was! Nicole was op slag verliefd:

Wat ons met name ook aan Boston bevalt, is dat de stad heel mooi oude en nieuwe gebouwen door elkaar heen heeft staan. Echt heel gaaf om te zien.

Het stadion riep echter, dus we moesten echt vlug naar het hotel terug, want Andre en Ber moesten nog even hun juiste sporttenue aantrekken natuurlijk. Ber had een gaaf Red Sox shirt gekocht, en Andre een cap. Andre had speciaal zijn PSV Fans United shirts aangetrokken om een foto met dat shirt in het fanmagazine te laten zetten.
Aangezien de mannen op pad waren, zijn wij, zoals het echte dames betaamt, netjes in het hotel achtergebleven. Dit kon natuurlijk ook niet anders, want ze hadden al onze creditcards, metrokaartjes en geld afgepakt, ha, ha, ha.
Nee, wij zitten nu heerlijk aan een Mojito aan dit verhaal te schrijven (eerlijk gezegd zijn we er nu al zo'n 3 uur mee bezig om het verhaal te schrijven en de foto's erbij te zetten, maar ja, goed werk heeft tijd nodig, toch?)
Proost!!!! Morgen gaan we weer verder naar Rockport en hopen we weer met leuke verhalen van Ber en Andre uit het stadion terug te kunnen komen bij jullie! Doei!

Natuurlijk nog een korte aanvulling van de heren! Nadat we de dames met hun rubberlaarzen en mojito's hadden achtergelaten in het hotel zijn we weer naar Fenway Park gegaan. Nu Engelse taferelen op straat alsof we een avond naar de voetbal gaan. Bij het bereiken van onze stoelen gaat de hartslag omhoog. Wat een kick om in dat verlichte stadion te stappen met 'ons' Red Sox tenue. Natuurlijk had Andre zijn rood/witte shirt van PSV aan! De pitcher is aan het 'warmdraaien' en we kijken vol bewondering hoe hard dat gaat. Tijdens de wedstrijd gooit hij regelmatig met een snelheid van rond de 90 miles per uur! Hoe men die bal dan nog raakt is ons een raadsel.
Ik zag (een beetje) op tegen 9 innings van in totaal een uur of 3 haha maar als je daar zit en de sfeer meemaakt is het een geweldige ervaring om het te zien. 'Onze' Red Sox hadden de avond verloren tegen de Toronto Blue Jays maar vanavond zou het beter gaan. Het hele spel gaat erom dat de pitcher uit balans te halen. Dat doet men de keuze van de slagman, klappen&joelen tot de keuze van muziek van de stadionspeaker. Zelfs Queen werd van stal gehaald met het nummer Mama Mia Mama Mia let him go! Kippenvel om te horen hoe dat gaat. Helaas kwam de opleving te laat en verloren de Red Sox met 4 tegen 3.
Het 'snel terug naar de dames' viel enigszins tegen toen 39.000 man de subways pakten haha. In het hotel bleek dat Daan & Nicole ons enorm hadden gemist. Om hun verdriet weg te drinken hadden ze na verschillende corona's en mojito's maar een margarita geprobeerd!!! en wij maar zuinig aan doen in het stadion (daar gaat de bar dicht na 21:30! by law! haha). Onder het genot van een 'laatste' afzakker hebben ze geluisterd naar onze belevenissen. en toen......naar bed want de volgende dag naar Rockport! 
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!