Naar Rockport

Door Andre, Nicole, Berry & Danielle - A long time ago De keuze was vanmorgen op Starbucks gevallen! Nu eens niet zo'n superzwaar amerikaans ontbijt maar een koffie met een cinnamon roll. Want snel in de auto onderweg naar het noorden. Viel dat ff tegen want daar (bij Starbucks in het hotel) staat op zondagmorgen om 08:30 uur een rij van 25 man voor je!!!! haha je weet niet wat je ziet. Daarna de auto gepakt en de stad uit naar de natuur. Van Boston via een stukje New Hampshire naar de staat Maine. Een mooie tocht (van een paar uur) langs de kust die opvalt omdat je veel baaien en kreken ziet. Dit afgewisseld met havenstadjes waar de 'beroemde' lobster roll (broodje met stukjes kreeft) overal aangeboden wordt. Tijdens de tocht zie je het landschap veranderen; van een 4 baans highway naar een provinciale weg met tegemoet komend verkeer, van een grote stad naar een klein dorpje aan het water en van een grote mall naar allerlei 'shacks' langs de weg waar mensen hun waren aanbieden. We hebben een rondje gelopen bij een fort wat tijdens de burgeroorlog gebruikt is.

Het zicht vanuit de schietgaten geeft een beetje weer wat we ervaren hebben  Wat een rust om daar rond te lopen en te genieten van de stilte.
Daarna het resort........tja het begint bijna gewoon te worden (bloos bloos). Na het inchecken deden we de deuren van onze kamers open en zagen we dit

oeps...slik....tja daar wordt je toch iedere keer ff stil van! Andre en Daan hadden onderweg een fles goedkope bras champagne gekocht met de naam Andre op het etiket en die moest natuurlijk op die pier ontkurkt worden! Toen we daar lagen te genieten van de zeehonden, eider eenden en rest kun je begrijpen dat we een hoop bekijks hadden met de champagne, flesjes Samuel Adams en een zak chips. Nadat Andre een zeehond na had gedaan

was gedaan met de natuur. De zeehonden vertrokken samen met de eenden hihi gelukkig bleven de brutale meeuwen die op zoek waren naar eten. Natuurlijk duurde de rust ook bij de heren weer te lang en gingen we op zoek naar 'avondeten'. We konden een boei van een lobster trap naar boven halen en vonden een klein exemplaar. Na het maken van de nodige plaatjes (zit er maar niet over in! het zijn er inmiddels genoeg hihi) hebben we hem zwemles gegeven. Na het aanhoren van een enorme school met meeuwen bleek dat niet wij de schuldigen waren maar 'de dader' was een enorme Bald Eagle. WAUW. NU al weer geluk! Daan en mijn eerste! Andre en Nicole hebben er al meer gezien maar ook voor die 2 blijft het een moment waar je mond bij openvalt.

Daarna hebben we toch maar de auto gepakt om de dag door te spreken in een leuk restaurantje in de haven.Tja wat eet je in een restaurantje in de haven? heerlijke vis! Ook plannen gemaakt voor morgen! Eerst wat langer blijven liggen en dan.......tot snel!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 12 maart: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Solliciteer nu op onze vacature voor reisadviseur.
Meer info!
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!