Tips etc

Door Dimestore and friends - A long time ago

Mijn ervaring is,  dat als je een lange vlucht (reis) achter de rug hebt, en je bent na het afhalen van je huurauto inmiddels in je hotel, en het is al vrij laat in de middag.
Blijf dan lekker op je hotel kamer, en laat iets bezorgen of ga lekker in de buurt op loop afstand iets eten en drinken, en maak nog een wandeling.
Ga dan vroeg naar bed en sta de andere dag lekker op tijd op, nu kan je uitgerust aan je vakantie of nieuwe dag beginnen.
Wij hebben regelmatig de fout gemaakt om na een lange reis, of tussenreis, direct na aankomst op lokatie iets te gaan ondernemen en vaak ben je daar te moe voor  en kan het alleen maar tegenvallen.

Als je naar San Francisco gaat, zou ik niet meer direct een auto huren, maar eerst 3 of 4 dagen gebruik maken van het openbaar vervoer, dat is daar goed geregeld en het is weer een paar dagen autohuur minder.

Als je lange afstanden moet rijden en dat is al snel, huur dan een goede auto, bezuinig daar niet op, het kost misschien iets meer brandstof, maar de prijzen voor brandstof liggen in Amerika een stuk lager.
Wij hadden een SUV Ford en ook na uren rijden stap je uitgerust uit, zonder rugpijn of wat dan ook.

Schaf als je met de auto rond rijdt een koelbox aan bij bv een Wall-mart voor 12 €  heb je een hele grote en ijsblokjes kosten haast niets en vaak in hotels hebben ze ijsblokjes machines.
Zo heb je onderweg lekkere koele drankjes, fruit of andere levernsmiddelen.

Vergeet niet in de woestijn of zowiezo voor onderweg voldoende drinkwater mee te nemen, hoeft niet perse gekoeld, maar als er iets gebeurt, een opstopping omleiding of bij pech heb je als je niets bij hebt een probleem, want benzine pompen of supermarkten lliggen niet altijd in de buurt.

Probeer ook altijd met een volle tank te rijden,  tank niet te laat, en ga geen park in met een halve tank, soms is er een omleiding en er is vaak geen benzine station in de buurt.


 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 5 september in Zwolle.
Meld je gratis aan!