New York by day

Door Agaath en Bram Wolthoorn - 15-10-2010 02:46 NY gedaan: eerst ontbijt in een deli om de hoek. Het hotel is om te slapen; eten kun je er niet.
De Deli is een winkel en cafetaria, samengeperst op een paar vierkante meters in het souterrain van een upper West side residential. Turken runnen het. Snel en efficiënt. Niet duur ook trouwens en dat kun je van New York in z'n algemeenheid niet zeggen. Het is dat de dollar zo goedkoop is en dat compenseert veel.

Vanmorgen en vanmiddag doorgebracht in het Metropolitan. Oog in oog gestaan met werken van Rembrand, Dali, Picasso en Rietveld. Prachtig, belachelijk groot museum. Na al die cultuur en eindeloos geslenter 's middags een tour door Manhattan gemaakt met een tourbus. Speciaal voor sightseeing aangepast. Van oorsprong een dubbeldekker, waarvan de bovenkant is afgezaagd en de benedenverdieping afgesloten. Halverwege de rit ging het regenen en kregen we poncho's uitgereikt. Het waren eigenlijk gele vuilniszakken maar omdat er een capuchon op zat, mochten ze 'poncho' heten. De rit uitgezeten, daarna op Time Square gegeten en met de subway - inclusief een keer overstappen - terug naar het hotel.

New York is een lawaaiige stad; evenals de bewoners. Dat bleek weer eens in de toiletten van het Metropolitan, waar ik een plas deed en een vader met zoontje het echte werk. Vader en zoon steunden en kreunden er op los. En daar waar wij Nederlanders in alle stilte onze bolussen prijsgeven, slaakten vader en zoon vrijwel simultaan een opgelucht 'aaaaa' na hun succesvolle perswerk.

Morgen naar Newark om de auto op te halen.


De Deli - ja, dat is Agaath
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan