Rhode Island

Door Agaath en Bram Wolthoorn - A long time ago Aan de overkant van de Hudson in New Jersey ligt Newark. Een van de drie grote luchthavens van New York. Daar moest ook de auto worden opgehaald. Veel papierwerk en vele pogingen van de verhuurmaatschappij om via opties het verhuurbedrag te verhogen. Als enige extra namen we een verzekering voor hulp bij lekke banden, ruitschade en een lege benzinetank; je weet maar nooit.

We hadden gekozen voor een kleine middenklasser, dus konden we kiezen uit een Daewoo of een Kia. De Daewoo was het model ‘muskiet’ en de Kia ‘bromvlieg’. Om niet al te snel van de weg gedrukt te worden en het geschater van de overige weggebruikers voor te zijn, kozen we voor de Kia. Een redelijk stevig wagentje, ruim genoeg, stuurt rechttoe rechtaan en beschikt over een handjevol pk’s. Heeft ook een speciaal knopje voor Eco, maar dat is natuurlijk overbodig, want het Kiaatje kan milieugewijs al geen deuk in een pakje boter slaan en met dat knopje op Eco kon je eigenlijk alleen op de vluchtstrook terrecht. Want het Ecoknopje reduceerde het dappere motortje tot een futloos machientje.

Inspectie bracht een bumperbeschadiging aan het licht, welke gemeld is aan de norse dispatcher. Zij maakte keurig een aantekening op de begeleidende papieren.

Daarna hebben we ons langs en door New York geworsteld en door Rhode Island naar Hyannis (Cape Cod) gereden. Ruim vierhonderd kilometer, veel files en wegwerkzaamheden.

Mooi hotel aan de haven met een prima restaurant waar we een werkelijk uitstekende zalm hebben gegeten.

Morgen naar Boston. 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Infodag zat. 18 jan @ Zwolle
Deep South, Florida, Zuidwest-Amerika en West-Canada
Meld je gratis aan
20 oktober: Roadshow in Breda
Zuidwest-Amerika, West-Canada en camper!
Meld je gratis aan