Cape Cod

Door Agaath en Bram Wolthoorn - 17-10-2010 05:09 Eerst Cape Cod verkend. Een door de wind en de oceaan gevormde landtong die ver in de Atlantische Oceaan steekt. Ruig landschap met een lage bebossing, zoutwatermeren en fraaie stranden. Er staat een fikse wind en de zee is wild. Veel hoge golven.

Toch bijzonder om de Atlantische Oceaan van de Amerikaanse kant te zien. Opvallend is dat de zee minder naar zee ruikt en dat een vloedlijn ontbreekt. Mooi schoon zand waarop geen schelp te bekennen is.

Veel historische plekken, want hier zetten de eerste Europeanen voet aan land na hun twee maanden durende overtocht met de Mayflower. Gevoel voor historie kun je de Amerikanen sowieso niet ontzeggen: her en der liggen gedenkstenen ter herinnering aan een historisch feit. Komt vast door hun nationalisme. Overal zijn Amerikaanse vlaggen te zien en aan bruggen en hekken hangen spandoeken met teksten als: ‘Our soldiers, our heroes!’ Ze hebben niks te zoeken in Afghanistan, maar voor het thuisfront is het een uitgemaakte zaak dat de jongens vechten voor de goede zaak.

Waar de Amerikanen ook zo overdreven in zijn, is hun energieverbruik. Overal energieverslindende airco’s. Dat geldt ook voor de auto’s: alles wat vier wielen heeft, is overgemotoriseerd. Het moet groot en zwaar zijn. Je ziet het terug in de Europese merken: de Mercs hebben zonder uitzondering altijd vijf liter motoren; de Volvo’s zescilinder drie liter motoren en de Audi’s 4.2 motoren. En natuurlijk allemaal benzinemotoren, want diesel is voor bussen en vrachtauto’s. Het viel me in de subway al op: de treinen zaten bomvol en toch trokken ze als een speer op: overgemotoriseerd!

En wat te denken van de veerboot, die niet gewoon wordt aangelegd, maar zich gedurende een uur met vol vermogen tegen de pier drukt.

Het milieu is nog niet iets waar de gemiddelde Amerikaan een boodschap aan heeft; wel jammer eigenlijk.

Er zijn ook weer verkiezingen. Nu voor congresleden, sheriffs en penningmeesters. Dus staan overal bordjes met een foto van de kandidaat met daaronder teksten als: ‘Murray for sheriff’.

Op de hoeken van de straten en bij rotondes staan zelfs mensen actief reclame te maken voor hun kandidaat.

Na de voorbereiding van gisteren kan ik nu wel een foto plaatsen van de Kia Fluffy tussen een paar Amerikaanse meaty powercars.



Zitten nu in een Red Roof Inn, een no-nonsense hotel. Het grenst aan een mall met echt grote winkels. Zie foto van een schoenenzaak:


Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan