Kleur!

Door Agaath en Bram Wolthoorn - 20-10-2010 03:57 Mount Desert Island is een populaire vakantiebestemming. Niet alleen voor ‘gewone toeristen’, zoals wij, maar ook voor cruises. Gisteravond hadden we het cruiseschip al gezien. Uit nader onderzoek bleek het om de ‘Caribbean Princess’ te gaan, een bijna driehonderd meter lang cruiseschip. Dit drijvende hotel kan 3.500 passagiers bergen en het leek erop dat deze allemaal aan wal gingen. We meenden dat het rustig zou zijn in Bar Harbor, zo aan het eind van het seizoen, maar dat was dus niet zo. Op zich niet erg, want gezellig en vrijwel alle zaken waren nog open.Vanzelfsprekend hebben wij geen vooroordelen over passagiers van cruiseschepen. Maar als we die gehad hadden, dan waren ze bevestigd. Over het algemeen is de cruiser – niet te verwarren met een op seks jagende homo – een wat oudere man of vrouw. En altijd fully loaded met goud: de edele metalen rinkelen je tegemoet. Je pikt ze er zo uit: dure kleding, rare grote zonnebrillen en altijd de nieuwste telefoon in de hand. Daar moeten ze wel mee oppassen, want de intelligentie van deze moderne communicatiemiddelen overstijgt die van de gemiddelde cruiser.

We konden ze van zeer nabij bestuderen want ze zaten met ons in de tourbus. Een extra attractie, want hun gedrag maakte nieuwsgierig. Ze zagen niets, maar praten onophoudelijk met elkaar en als de chauffeur annex reisleider ons op een bijzonderheid attent maakte, richten ze hun camera’s in de aangegeven richting en knipten er op los. Ik denk dat ze ook hun geheugen uitbesteed hadden aan de firma Nikon, Sony en Canon.

Het was een mooie tocht over de heuvels van het eiland. Cadillac Hill heette de hoogste heuvel en dan sta je er weer even bij stil dat de heuvel en de naam er natuurlijk eerder waren dan de gelijknamige auto. Maar raar is het wel. Deze streek was ook geliefd bij de familie Campbell (van de soep), Rockefeller (van de olie) en de Gamble’s, van Procter & Gamble. Prachtige zomerhuizen, natuurlijk direct aan het water.

Het weer was wederom prima en dat kwam de vele foto’s met herfstkleuren ten goede. Let op de foto’s (zie Picasa) van de kust: de vergelijking met de noordkust van Bretagne dringt zich op: roze graniet!

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan