Toronto

Door Agaath en Bram Wolthoorn - A long time ago

Na een wat onrustige nacht als gevolg van het aanhoudende verkeerslawaai en het gevoel belaagd te worden door diverse matrasbewoners, hebben we ontbeten. Het ontbijt (Continental) was bij de prijs inbegrepen. Dat vond plaats in een morsig zaaltje. Het aanbod viel niet tegen. Tijdens het ontbijt ontmoetten we de andere gasten. Het merendeel paste wel bij het hotel. Randfiguren, sjofel en ongewassen. Een enkele dwaalgast zoals wij. Oogcontact werd vermeden: niemand wilde op z’n aanwezigheid aangesproken worden. Ook was er een reisgezelschap uit China.

’s Morgens en ’s middags Toronto bekeken: lopend en vanaf het dak van een tourbus. Het weer bleek aangenaam zacht en het bleef droog. De stad telt tweeënhalf miljoen inwoners en dat betekent eindeloze buitenwijken. De Garmin loodste ons door arme en rijke wijken. De software is ingesteld op ‘hoofdwegen vermijden’, en dat levert interessante routes op.

De city is erg mooi en doet aan NY denken. Dat geldt ook voor de bewoners. Men is in zichzelf gekeerd, zodat het lijkt alsof iedereen langs elkaar heen leeft.

Het terugvinden van de auto in de gigantische parkeergarage was een probleem: we konden hem niet vinden. Rondgereden met een behulpzame bewaker leverde géén auto op. Verkeerde garage, zo bleek; we moesten een blok verder zijn in net zo’n garage onder ook zo’n kantoorgebouw.

Pietsje pijnlijk, dat wel.

In het hotel ontdekte Agaath kattenbrokjes rond een afvalbak. Ik hoopte op een forse hotelkater die de muizenstand moest decimeren; Agaath vermoedde een verband met wat Chinezen zo al eten en de hoogwaardige kwaliteit van Westers kattenvoedsel. 
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Infodag zat. 18 jan @ Zwolle
Deep South, Florida, Zuidwest-Amerika en West-Canada
Meld je gratis aan
20 oktober: Roadshow in Breda
Zuidwest-Amerika, West-Canada en camper!
Meld je gratis aan