Onderweg naar Yosemite NP, 7 okt

Door Rebergen - A long time ago

Vanochtend was het vroeg dag. Wilden op tijd ontbijten en op tijd naar Moturis om onze RV op te halen. We hadden gisteren al gebeld en we konden de camper ophalen v.a. 9 uur. Weer ontbeten in Lori’s diner naast ons hotel. Dit keer beiden pancakes met aardbeien. Hoe ze die pannenkoeken toch zo luchtig krijgen… ? Erg smakelijk weer.
 


Spullen pakken in het hotel, taxi bellen en weg. Let er wel op dat je de taxi 1,5 keer moet betalen omdat Moturis op een industrie terrein zit aan de andere kant van de SF Bay. Die kunnen dan geen rit terug krijgen. Maar we hadden best veel bagage en ’s ochtends in de spits in de BART (1 van de OV soorten daar) zagen we niet zo zitten. Dan maar een dure taxi.

We waren de enigen die vandaag de RV kwamen ophalen J Er kwamen er wel een stuk of 6 terug. Wel 4 NL stellen, en die hadden allemaal resten. Wc papier en keukenrol hebben we voorlopig genoeg! Zelfs nog een stoel gekregen en bier, wat vervelend om er zo vroeg te zijn … Maar goed, voordat we weg waren, dat duurde even. Uitleg via een video, dan nog eens uitleg om de camper. Met de andere NLers praten, hoe zij het hebben ervaren. Spullen een beetje goed neerzetten in de camper zodat je in elk geval kan gaan rijden. Ook nog eens goed om de camper heen gelopen om alle bestaande beschadigingen te checken. Dan spiegels goed zetten en rijden maar.

Michel  het eerste stuk gereden en we waren gewezen op een supermarkt een mijl of 9 verderop. Hadden thuis al een boodschappenlijstje gemaakt. Alleen om je weg te vinden in een vreemde supermarkt, met vreemde producten, dat viel niet mee. We hebben er best lang over gedaan. Gelukkig kunnen we nu wel even vooruit. Stonden we trouwens bij de kassa, deed onze VISA  het niet- aaargh. Onze pin ook niet *gloep*. Ehm, is er hier een ATM in de buurt? Gelukkig stond er eentje om de hoek en uiteindelijk met cash betaald. Je staat dan daar wel even met schrik.

Het werd uiteindelijk 1430 uur voordat we daar weggingen en Yosemite gingen we niet meer halen. Een RV camping (met golfbaan ! – niet dat we die gebruiken …) ongeveer 90 km verderop gebeld en daar was nog plek zat. Full hookup (stroom, schoon water en een aansluiting om je afvalwater te dumpen), dat is ook wel lekker om mee te beginnen.  Onderweg veel over de snelweg gereden en het is raar om te ervaren dat ze op de snelweg zowel links als rechts passeren. Maar dat keep your lane valt wel mee hoor, ze gaan gewoon in hun snelheid links en rechts inhalen.  TomTom aan en die begeleidde ons keurig naar het RV park. Al is het wel een uitdaging als de TomTom op een 6 baans weg aangeeft dat je links moet aanhouden, welke dan??

Daar aangekomen werd gevraagd of we met onze ‘kleine’ camper niet een back-in wilden. Nee hoor, het is onze eerste dag, doen maar een pull-thru (kun je vooruit erin en eruit rijden). Staan we nu tussen RVs van 36 ft lang + nog een auto erachter! Het kan ze niet groot genoeg zijn. Zo’n auto is dan wat makkelijker rijden … Ja, duhuuuh.

Michel de camper neergezet. We hebben de stoeltjes uitgeklapt en  eerst maar een koud (en gratis) biertje drinken in het zonnetje. Vrij snel aanspraak van die mensen met die 36 ft RV. Waar we vandaan kwamen en wat we allemaal gingen bekijken, tips en tricks ontvangen. Erg aardig die Amerikanen, valt niets tegen. Al is het wel wennen dat in iedere winkel waar je komt, of ergens iets eet of drinkt dat ze zeggen: haai, how are you doing ? 

Ondertussen alle kleren etc uitgepakt uit de koffers, bed opgemaakt (yes, we hebben twee hoeslakens en twee dekens met hoes er omheen. Dat is niet 3 wkn met eentje doen J

Vanavond werkt helaas de WiFi niet, dus het kan even duren voordat dit verslag verschijnt!

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 12 maart: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Solliciteer nu op onze vacature voor reisadviseur.
Meer info!
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!