Antelope Canyon en Monument Valley,15 okt

Door Rebergen - 19-10-2010 04:05

Drukke dag gehad vandaag. Eerst weer vroeg op, want we hadden om 10 uur bij Antelope Canyon gereserveerd. Zijn in Upper Antelope geweest. We moesten 6 dollar pp betalen om het Indianen Park in te gaan (de jaarpas voor de National Parks werkt daar niet) en erna 25 dollar pp voor de tour van 1,5 uur. Eerst de jeep in waar we achterin met 12 man zaten, de anderen allemaal Duits. Hobbel hobbel hobbel over een zandweggetje en na 10 min sta je bij de ingang. Wat regels worden er uitgelegd door onze gids Jake. Mooie kloof, smal hier en daar. Je kunt echt overal mooie foto’s van maken en de gidsen weten ook wel de mooiste plekken om dat te doen.



Er waren wel meer toeristen en af en toe wel irritant dat je op een rijtje moest wachten voor de foto. Terwijl het buiten het seizoen is. De gids vertelde dat het dan helemaal erg is qua drukte. Volgens mij zijn we zo’n 45 min in de kloof geweest. Erna aan de andere kant erbuiten weer even van de zon genoten en toen weer terug door de kloof naar onze jeep. Het werd al drukker met andere toeristen, poeh, echt goed dat we vroeg zijn gegaan ! We reden over het stuk waar ook de modderstromen overheen gaan als die er zijn door regenval. Ze hadden dit jaar al 6 stromen gehad (dat houden ze heel goed in de gaten), terwijl vorig jaar slechts 1.  Hobbel de hobbel weer terug en rijden met de RV naar Monument Valley. Wilden naar Gouldings campground . En zo gezegd zo gedaan ,  een plek op Gouldings genomen. In the middle of Monument Valley !! Overal grote rode rotsen om ons heen. Op het moment dat we bij de receptie stonden voor een plek direct gevraagd of er nog tours waren door de Valley .Ja hoor die vertrekt over 5 min ! Je kan nog mee !  Dus wij snel de RV geparkeerd en hoppa in de open tour bus voor een rit van 3,5 uur .



Alle van film bekende en mooie locaties gezien in the Valley , veel foto’s gemaakt en om 19:15 weer terug bij de campground. Toen waren we het wel zat na een drukke dag .Niet echt zin meer om te gaan koken en een groot blik kip-noedel soep open getrokken met een broodje . Smaakte best en daarna maar ons bedje ingedoken . Tot morgen .

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan