Grand Canyon, 17okt

Door Rebergen - A long time ago

Vanochtend besloten nog een nachtje te blijven staan, hoefden we niet te rijden vandaag en konden rustig een klein stukje van de grote Canyon bekijken. Het weer zag er oké uit vanochtend, maar toen we het weerbericht zagen bij de receptie bleek al snel dat we bewolking gingen krijgen met evt een regen- of onweersbui. Toch met de gratis shuttle bus weer mee, maar wel op van alles en nog wat voorbereid op pad, laagjes kleden weer J. Langs een paar mooie uitkijk punten gekomen en weer wat foto’s gemaakt. 

De Grand Canyon is absoluut imposant omdat het zo groot is. Maar we vonden het beiden niet zo spannend meer na al die andere parken waar we geweest zijn. Het uitzicht van boven is mooi, maar we wilden eigenlijk ook wel de Canyon in. Maar daarvoor moet je eerst 8 uur hiken naar beneden… Dat is niets voor ons. Misschien komt het doordat je dit als ‘zoveelste’ park ziet en doordat het weer vandaag tegenviel (door de bewolking zijn de kleuren van de rotsformaties minder mooi), maar we zijn niet meer zo onder de indruk als bij Bryce of van Antelope Canyon. We gaan wellicht morgen nog naar de Skywalk toe, maar dat is een aparte fee omdat dat stuk Canyon niet bij het park hoort en je moet ook nog eens een fee betalen voor de Skywalk zelf. We weten nog niet of we dat gaan doen, maar het moet wel een spectaculair beeld geven omdat je echt boven de Canyon staat op een glazen plaat. Misschien worden we dan iets enthousiaster over de Grand Canyon. Nu even terug naar vandaag.

Eind van de middag hadden we het wel gezien en zijn we weer met shuttle bus teruggegaan. Druk want het werd snel kouder en het ging behoorlijk waaien met regen erbij. Al zijn we dat wel gewend vanuit NL, het was de eerste keer dat we dit weer hier op vakantie meemaakten dus brrrr. Snel uit de shuttle (die voor  de campground stopt), naar onze camper gelopen en met chips en thee weer bijgekomen. Vanavond niet veel bijzonders meer. Sunset of Sunrise fotomomenten zijn toch niet spannend met bewolking en regen L.

We wilden nog wel even een lijstje maken met dingen vanuit Amerika wat ons opvalt.

1.       Het “Hi, how are you doing” zal jullie niet onbekend in de oren klinken maar het blijft echt verbazingwekkend.

2.       Buschauffeurs die achter een beveiligde plaat zitten en die je niet mag storen (Las Vegas)

3.       In restaurants hoef je niet om de rekening te vragen, die komen ze vanzelf brengen als je je eten op hebt en je hoeft (even) niets meer

4.       Als je dan de rekening hebt, en je betaalt met creditcard, krijg je een bonnetje terug met een aparte regel voor een ‘tip’ en zelfs soms nog adviesberekeningen met een percentage erbij hoeveel fooi je dan geeft.

5.       In restaurants krijg je gratis water en soms ook koffie gratis

6.       De gratis refills als je ergens een koffie gehaald hebt, of een frisdrank

7.       De hoeveelheid ijsblokjes die men hier in de frisdranken doet en de ijsblokken die je in de winkels kunt kopen. Ze zouden hier de ijsklontzakjes moeten introduceren J

8.       Als je je keuze hebt gemaakt in een restaurant, kun je vaak nog kiezen uit diverse side-dishes en dressingsoorten (bij de salades dan)

9.       Vele mexicaanse invloeden in de restaurants, wat vaak een soort wrap betekent (Miranda kan haar lol op J)

10.   Je kunt hier stukjes Highway adopteren. Je ziet hier bordjes langs de weg met available of met een familienaam of een bedrijfsnaam. Op het bordje staat “adopt a highway”.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 12 maart: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Solliciteer nu op onze vacature voor reisadviseur.
Meer info!
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!