Kingman naar 29 Palms (Joshua Tree), 19 okt

Door Rebergen - 20-10-2010 05:25

Vanmorgen om half 10 weggereden van de KOA kamping in Kingman , stuk van de route 66 gereden maar dat is toch niet veel bijzonders. Gewoon een oud stuk weg en dat we daar nou een goed gevoel van kregen dat kunnen we niet echt zeggen. Hoewel we vrij snel na Kingman al langs een terrein met allerlei classic cars reden die verkocht werden daar. Dus natuurlijk even gestopt en een paar foto’s gemaakt. Michel ook happy.

 

 

 

Verderop op de route kom je een aantal caravans of simpele huizen tegen die een eindje van de weg af staan. Om de postbode te helpen, doen ze het volgende:

 

 

 

Wel door een oud dorpje gekomen met de naam Oatman maar de huizen,saloons en restaurants lijken wel oud maar het is allemaal erg gemaakt. Het moest een ‘ghost town’ voorstellen, maar alles hangt helemaal vol met allerlei souvenirs, je kunt het zo gek niet bedenken. De ezels lopen los over de straat en je moet uitkijken dat je niet in hun poepies stapt. Jammer dat we de geur niet in het verslag kunnen verwerken L. Het geeft je wel een beeld hoe het was als je het toerisme en de ezels weg denkt.

 

 

 

Wel even een rondje gewandeld door het stadje maar niet lang gebleven. Route 66 verder afgereden tot aan highway 40 en daar dus weer de snelweg opgedraaid . Overigens is het wegdek van de route 66 op veel plaatsen wel slecht en ook smal , goed kijken als je met 2 RV’s of trucks elkaar passeert. Rest van de route ook veel slecht wegdek en het weer zat ook niet mee. Je krijgt wel meer respect voor de mensen die vroeger deze route hebben afgelegd, het is best een eind en af en toe behoorlijk verlaten en uitgestrekt. Na de highway 40 de highway 62. Maar eens stoppen om te tanken en wat te eten, tanken ging nog wel (duur) maar een hapje eten zat er niet in, in deze woestenij. Dan maar bij de volgend eetgelegenheid maar dat was ook helemaal niks . daar maar gezouten mini crackers gekocht en deze met smeerkaas en salami gegeten , een paar wortels er achteraan en met cola weggespoeld  dan redden we het wel weer even. Ondertussen werd het steeds donkerder en het was wachten op de eerste regen. Die bui kwam toen we net waren gestopt bij het visitor center van Joshua Tree national park , rennen van en naar de RV om droog te blijven . Kamperen in het park ?  ja hoor, dat was mogelijk, maar grote kans op regen en onweersbuien tot aan woensdag. En als je dan toch in het park wil gaan staan was het advies om eerst even de grond te testen of het wel stevig is en niet zo drassig dat je erin wegzakt !  Dat werd ons verteld door een dame van het visitor center. Hartstikke aardig natuurlijk maar wij gaan niet met een RV van 5210 kilo op een stuk grond staan wat misschien wel drassig is en onweer in het bos waar wij in staan zitten we eigenlijk ook niet op te wachten. Dus staan we nu op 29 Palms RV Resort buiten het park . Kost wat maar je RV los trekken uit een moeras zal ook niet goedkoop zijn en die boom die er dan op valt door het onweer kan ook wel wat schade veroorzaken. Het weer doet ons toch al twijfelen of we wel het park in gaan morgen, er is dan nog steeds 50% kans op regen-en onweersbuien. En dat in een woestijn. Joshua Tree stond eigenlijk niet eens op de planning, maar we wilden sowieso voor LA stoppen ergens en we hadden al een aantal parken bezocht, liepen voor op ons schema en dachten beiden dat het anders zo ‘leeg’ was nog twee weken zonder een National Park. Nu dus beetje twijfel, maar we houden jullie op de hoogte J. Miranda is met eten bezig en Michel zit aan de rosé dus alles dik in orde en goed verdeeld.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan