Los Angeles naar Malibu, 21 okt

Door Rebergen - A long time ago

Vanochtend weer over de Interstate gereden in LA, dit keer de I-5. Best druk nog, al is het na de spits. Gigantisch wat een hoeveelheid en de soort kruisingen die je tegenkomt. Uiteindelijk komen we uit langs de kust waar de Highway 1 richting North begint, ook wel Pacific Coast Highway genoemd (PCH). (mochten er spelfouten in zitten, we hebben al een fles wijn op, sorry, hips J)

We waren aangeraden niet met onze RV door Hollywood te rijden en ook niet over de Santa Monica Boulevard. Konden we beter ergens bij Santa Monica parkeren en daar een tour boeken. In Malibu een mooi resort gezien en wilden daar het liefste staan. Dat is maar 12 mile van Santa Monica vandaan. Kunnen we misschien ook wel zoiets doen, dachten we. Een tour naar Universal Studios was ons een beetje te duur (74 pp) en dat hadden we er niet voor over. Disneyland zat erg dichtbij ons resort in LA, maar doet ons ook niets (al zagen we gisteravond wel een lasershow daarvandaan). Dus we wilden gewoon de tijd nemen langs de Highway 1 en daar lekker af en toe goed genieten van de zon. Want dat hadden we nog niet gedaan. Op naar Malibu dus. Maar we komen eerst langs Baywatch Beach in Santa Monica, ieeeeehhhh, Michel remt. Loopt Pamela daar ???? O nee, het is haar moeder, hahaha. Echt waar, we zijn een hardloopster tegengekomen die in de verte behoorlijk wat van P weg had, maar dichterbij veeeeel meer gerimpeld was. Helaas voor Michel. Geen mooi weer, dus geen strand vol babes. En ook geen gespierde lifeguards, snif snif voor Miranda. Al loopt er wel een man hard op het zand, met blote voeten, maar ja, die was al net zo uitgezakt als die moeder van Pamela. We moesten voor een lege parkeerplaats wel 2x de fee betalen omdat we met onze RV echt niet in 1 plekkie pasten, zelfs een glimlach van Miranda met `it is completely empty ?’ kon er niets aan helpen. Een heerlijke strandwandeling gemaakt, langs de vogels en af en toe de 80+ hardlopers, de lege netten van het volleybal, en natuurlijk de baywatch hokkies : JVerder gereden naar Malibu en staan op een prachtig resort met uitzicht op de oceaan. Trap er niet in om ook hiervoor te betalen want dan ben je $ 10  meer kwijt terwijl wij nu met ‘mountain view’ hetzelfde uitzicht hebben. Bespaard weer geld, ons bin zuunig.
 


Geen tour hier vandaan helaas en zouden weer terug moeten naar Santa Monica. Dat zagen we niet zitten en hebben een andere invulling aan de middag gegeven. Wandeling gemaakt in de Santa Monica Mountains, de Solstice Canyon. Als je aan het eind van deze wandeling nog even naar beneden loopt om langs wat huizen de lopen, en te bekijken, kom je zomaar een tuin tegen waarin een Ferrari, een Lamborghini, een Hummer en een Audi R8 staat ! Je moet je geld maar kwijt willen, niet? Wel erg leuk om te bewonderen.

Even nog met een pilsje, resp. water (verdeel zelf maar) in het zonnetje gezeten bij onze RV en naar ons restaurantje getrokken. Het Malibu Seafood Restaurant. Aparte ervaring, wel erg leuk en lekker! Terras was een beetje koud maar je had ook een overdekt gedeelte, verwarmd en al. Voordat je daar gaat zitten moet je eerst bij het winkeltje binnen (je kunt er ook verse vis kopen namelijk) je bestelling plaatsen. Erna kun je boven in dat aparte overdekte plaatsnemen en wordt je nummer vanzelf omgeroepen. Je mag ook zelf je drank (alcoholische drank dan) meenemen. Ja je leest het goed! Ze verkopen/ schenken zelf geen drank, maar vinden het niet erg als je dit meeneemt zelf en je hoeft er niet eens extra voor te betalen. Dus wij hadden onze fles wijn + opener+ glazen zelf meegenomen J. Onze verbazing was ook groot maar het is volledig normaal daar. Ons nummer werd omgeroepen en Michel haalde het eten beneden en we hebben erna lekker gegeten. En dat voor 25 euro ongeveer. Groot stuk vis, frietjes/ rijst en salade erbij. Lekker hoor. Erna blijf je gewoon zitten totdat je wijnfles leeg is en loop je het stukje (250 m) langs de weg, een 80 km weg die onverlicht is, terug naar je RV resort. Hier verwelkomen de palmbomen met feestverlichting je en genieten we nog van de rest van de avond. Morgen weer meer.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 12 maart: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Solliciteer nu op onze vacature voor reisadviseur.
Meer info!
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!