Pismo Beach naar San Simeon, 23 okt

Door Rebergen - A long time ago

Vanochtend over de Highway 1 gereden en het weer werd alleen maar beter, yess! Om 1130 uur kwamen we bij het San Simeon State park en een plekje was geen probleem. Weer goedkoop staan zonder hookup, maar dat hadden we toch niet nodig. Staan weer bovenop een heuvel, midden in de natuur. Dat blijven toch wel de mooiere plekken vinden we.

Erna meteen naar Hearst Castle om daar een rondleiding te krijgen. Je kunt parkeren bij het visitor center, maar je moet een tour boeken en dan met een bus omhoog. Nou, zoals je kunt zien aan de foto, het ligt echt ver bovenop de heuvel, zie het kleine puntje links boven op de foto bij Michel.We staan daar bij het V. center. Hearst Castle was een ranch bij San Simeon van de rijke Hearst familie en toen hun zoon het erfde, heeft hij in 1919 opdracht gegeven om hier een speciaal optrekje (nou ja, ‘je’) te creëren. Samen met 1 van de eerste vrouwelijke architecten (ene Mrs. Morgan) is hij aan de slag gegaan. Tot aan zijn dood in 1951 is hij bezig geweest met veranderingen. De verhalen deden me een beetje denken aan Jan de Bouvrie, want Mister Hearst was nogal dol op symmetrie. Hij heeft een buitenbad en een binnenbad laten bouwen, erg imposant!! Zie ook weer de foto´s hieronder.
 
Verder hadden ze er een enorm grote keuken, daar kun je je uitleven niet normaal. Ze konden daar alles zelf maken. Ik zeg ´konden´ omdat de familie er nu niet meer woont. Ze hebben het verkocht aan de state of California en nu is het een state park. Al durft niemand in te schatten wat de waarde is. De staat kan het momenteel toch niet betalen. De familie woont nog wel op het landgoed, een eindje verderop. Het landgoed was in totaal 250 ha en had enorm veel land er omheen. Daarop had Mr. Hearst ook een hele verzameling dieren uit het buitenland. De grootste privé zoo had hij in die tijd, tot aan ijsberen en gewone beren aan toe (die zaten overigens wel in een kooi, nagebouwd van wat hij in Duitsland had gezien. Ook zebra’s en exotische vogels ontbraken niet. Hij was nogal excentriek. We hebben niet het hele kasteel gezien, er zijn vier verschillende tours en je ziet allemaal verschillende stukken. Je kunt nog een tour boeken, maar dan moet je naar beneden weer met de bus en weer betalen. Dan kun je weer naar boven toe. Een tour duurt een kleine 2 uur, incl. het reizen met de bus heen en terug. En je krijgt ook geen kans om zelf rond te kijken want je wordt direct na afloop van de tour de bus in gebonjourd.  En die Amerikanen die roepen Oh en Ah alsof het allemaal het mooiste is wat ze ooit hebben gezien. Het was wel mooi maar dan zijn wij misschien iets meer gewend aan kastelen.

Eind van de dag terug op onze campground en we lieten deze kans niet voorbij gaan om eens een goed fikkie te stoken, lekker warm hoor! Het betrok weer en het miezerde een klein beetje. Wij bleven als diehards buiten. Alleen toen ging het een stukje harder regenen en zijn we maar naar binnen gegaan, hapje gekookt en naar bedje toe.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 12 maart: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Solliciteer nu op onze vacature voor reisadviseur.
Meer info!
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!