dag 18 en 19 (French Quarter Festival van New Orleans)

Door Ton en Marianne Pol - 11-04-2011 04:35  Zaterdag 9 april (dag 18)

Vanmorgen eerst via Skype twee jarigen gefeliciteerd en vervolgens het verhuurbedrijf gevraagd ons op te halen voor de huurauto. We krijgen een Chevy HHR van het type gangsterauto mee. Daar gaan we komende dagen New Orléans en omgeving mee onveilig maken. Maar eerst naar het French Quarter Festival, dat een jaarlijks evenement is gedurende 4 dagen. We krijgen als tip van de verhuurdame mee om eerst naar het Conventiecentrum te rijden. De auto daar, want het was inderdaad een goede tip, op een groot parkeerterrein neergezet en met een shuttlebus gaan we vervolgens naar de Franse wijk. De belangstelling is overweldigend en op vele podia spelen vele orkesten de jazz zoals het begonnen is in deze stad. De kraampjes met eten en drinken verdringen elkaar en hebben aan belangstelling geen gebrek. Vooral het drinken is niet aan te slepen, want het is inmiddels meer dan 30 graden in een brandende zon. Ik had me voorgenomen een mooie pet te kopen, maar uiteindelijk werd het een hoed met veel luchtgaatjes. Het was wel even wennen voor mij (maar ik zag het toch niet), voor Marian (maar die vond de hoed wel staan) en voor de mensenmassa. Maar in die laatste  categorie viel ik amper op tussen de meest aparte uitdossingen, dus de hoed de hele dag maar opgehouden. In Bourbonstreet hebben we geluncht met tegenover ons heerlijke dixieland muziek. Aan het eind van de middag waren we mede door de hitte behoorlijk moe geworden en zijn we weer op campinghuis aangegaan. Vlakbij hadden we al een Chinees Buffet gezien en dus hebben we ons daar op zijn Amerikaans volgegeten. Voor 12 dollar (8 euro) een complete maaltijd is niet verkeerd, daar ga ik niet voor koken.

Via teletekst worden we op de hoogte gesteld van het afschuwelijke bericht, dat in een winkelcentrum een gestoord iemand met een mitrailleur op de mensen heeft geschoten. Zeven doden inmiddels en zelfmoord van de schutter. Zoiets komt toch alleen in Amerika voor……??????

Een ander bericht, maar eigenlijk even niet ter zake, is dat ADO Den Haag opgeklommen is naar de vierde plaats. Die gaan Europees voetbal nog halen…..!!!!!

Zondag 10 april (19)

We gaan vandaag weer met de Chevy naar het muziekfestival in New Orleans. Het wordt weer 30 plus, dus nemen we ons voor nog meer te drinken dan gisteren. Aan het Riverfront blijven we hangen bij de Storyville Stompers Brass Band, vervolgens bij Ovi-G and the Froggies en in het nabij gelegen park Jackson Square hebben we genoten van The Pfister Sisters. Drie dames met een blues band die voor onze leeftijdgenoten heerlijke luistermuziek lieten horen. Een prachtige show in de bloedhitte. Bourbonstreet had optredens van dixieland bands, dat helaas soms werd weggedrukt door herrie van bands die in de plaatselijke horeca optraden. Tussendoor ook her en der gekeken naar de slotontwikkelingen op The Masters, het golftoernooi in Augusta. Mcllroy leek af te stevenen op een zekere zege met 4 slagen voorsprong. Later zou blijken dat hij de spanning niet heeft aangekund en met plus 8 voor de dag van de baan ging, weg zege. Tiger Woods lijkt met een vierde plaats op de weg terug.

Voldaan van zoveel muziekplezier, waarvan we vooraf niet wisten dat we hierin zouden belanden, nemen we afscheid van New Orléans en gaan we weer huiswaarts. Morgen is een reisdag naar Houston, waar we een bezoek gaan brengen aan het ruimtevaartcentrum. Op de snelweg naar ons campinghuis deed zich vlak voor ons nog een forse botsing voor, omdat bij een afrit zich een file vormde op de snelweg en dit door mijn voorganger te laat werd opgemerkt. Veel blik en glas vloog in het rond, maar gelukkig kon ik de ellende ontwijken.

’s Avonds hebben we na een heerlijke douche weer gegeten bij China Buffet en het was weer verrukkelijk. Ik kreeg tenslotte nog 2 dollar korting omdat ik 65 ben, dat is nog eens service van de Chinezen.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan