dag 25 en 26 (White Sands)

Door Ton en Marianne Pol - 18-04-2011 04:58  Zaterdag 16 april (25)

Terwijl ik het reisverslag op zondagavond (bij jullie is het met 8 uur tijdverschil al midden in de nacht) zit bij te werken, zien we op TV vreselijke en spectaculaire beelden van tornado’s die het midden van de VS treffen. Gesproken wordt over 11 doden. Gelukkig zitten wij in het zuiden (New Mexico) en hebben we prachtig weer.
Vandaag verloopt toch anders dan gepland. Marian had een onbestemd gevoel in de onderbuik en alles wees op het begin van een blaasontsteking. In Van Horn was gelukkig een polikliniek waar we terecht konden en prima werden geholpen. Wel moesten er eerst 8 handtekeningen op verschillende papieren gezet worden, die het behandelcentrum van alle denkbare aanspraken moesten vrijwaren. Het bleek inderdaad een blaasontsteking te zijn en kregen een eerste antibiotica mee om meteen in te nemen en voor de rest van de kuur moesten we naar een Walmart in El Paso. Daar betaalden we de wereldprijs van 4 dollar voor een kuur van 7 dagen. Voor de behandeling in de poli hoefden we helemaal niets te betalen, want dat werd rechtstreeks met de zorgverzekeraar geregeld. Allemaal prima geregeld dus en de blaasontsteking is inmiddels onder controle. We besloten toch nog een poging te doen om 9 holes te lopen, maar dat zat niet mee. De Boarder Patrol had een toernooi. Die hebben zeker genoeg personeel, want onderweg waren er toch nog de nodige controles en moesten we die lui al twee keer overtuigen, dat we geen illegale Mexicanen aan boord hadden. Aan het eind van de middag zijn we in Las Cruses gestopt, maar helaas bleek WiFi tijdelijk niet beschikbaar te zijn.

Zondag 17 april (26)

We zouden vanmorgen met Fred en Jeroen via Skype trachten verbinding te leggen, maar helaas ging dat door de storing niet door. Van Fred hebben we inmiddels een mailtje met foto gekregen van het bruidspaar Karen en Coert. Maandagmorgen gaan we Fred weer proberen te bereiken om bij te praten over het huwelijk. Ook met Jeroen of Meike gaan we een poging wagen.
White Sands was weer indrukwekkend. In 2007 waren we er al geweest maar het blijft iets aparts. Het zijn zandduinen van gipskristallen. Ongeveer 250 miljoen jaar geleden was hier de zeebodem, die 70 miljoen jaar geleden omhoog gedrukt is en 10 miljoen jaar geleden ingezakt is in een groot bekken. Dat alles is nu aan de oppervlakte gekomen en met het zonnetje erop geeft dit een uniek verschijnsel. Met de link http://nl.wikipedia.org/wiki/Nationaal_monument_White_Sands krijg je een goed beeld over het ontstaan van dit natuurverschijnsel. Bij de ingang van dit park kregen we nog te horen dat het tot en met 24 april Nationale Parkenweek is en in alle parken de toegang gratis is. Dat valt dan weer mee, vooral omdat we geen parkenpas hebben gekocht.

Morgenochtend staat golf op het programma, maar dat doen we al vroeg, want na een koele nacht zal de temperatuur al snel oplopen naar boven de dertig. We zijn nu in Deming (New Mexico) en de golfbaan is om de hoek, dus daar zijn we zo.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan