dag 29 en 30 (Montezuma en Sedona)

Door Ton en Marianne Pol - 22-04-2011 06:17  Woensdag 20 april (29)

Het bezoek aan Montezuma Castle had meer een historische waarde, dan dat ik er helemaal van ondersteboven was.
Via de link http://nl.wikipedia.org/wiki/Nationaal_monument_Montezuma_Castle kan je daar het nodige over lezen. De Sinagua indianen bouwden tegen rotswanden hun woningen en daar is deze van bewaard gebleven. In het jaar 1400 hebben ze deze plaats verlaten en ja, daarna kwamen de Europeanen en we weten wat die hebben aangericht onder de oorspronkelijke bewoners van dit continent. Niet iets om trots op te zijn. In het bezoekerscentrum worden we geattendeerd op een prachtige route naar Sedona en dan door naar Flagstaff. Daarvan hebben we zeker geen spijt gekregen, want het was werkelijk adembenemend. De weg gaat door een gebied dat onderdeel is van het Colorado plateau, dat op meer dan 2000 meter hoogte ligt en heeft hetzelfde gesteente als de Grand Canyon,  Brice Canyon, Monument Valley en zo zijn er nog veel meer voorbeelden. Het water en de erosie heeft hier prachtige rode rotsformaties achtergelaten. We wilden in Sedona overnachten, maar dat bleken inmiddels veel meer mensen van plan te zijn geweest, dus uiteindelijk via een prachtige route doorgereden naar Williams (AZ) aan de route 66. We kwamen uit de hitte van Phoenix, maar nu kunnen de lange broeken weer aan en horen we van de campingdame, dat de temperatuur vannacht naar 5 graden zakt. Dus toch maar weer een deken erbij en de kachel stand-by.

Donderdag 21 april (dag 30)

Vandaag gaan we voor de verandering golfen en dat doen we op een prachtige 18 holes Championship cours. (http://www.elephant-rocks.com/) Op internet zag ik al dat het een mooie baan moest zijn, maar dit sloeg alles en hij is gelegen op 2100 meter hoogte. Voor in totaal 50 dollar met buggy werden we zeker niet uitgeknepen. TomTom zou ons ernaar toe brengen maar had geen rekening gehouden met een tunnel onder het spoor door, waar met grote letters opstond dat Campers er beter niet doorheen konden gaan. Veel te smal en veel te laag voor onze vrachtwagen. Gelukkig werden we door een voorbijganger op een alternatieve route gewezen en zo hebben we de baan toch gevonden. Er staat veel wind en die is koud, dus extra kleding aan. Omdat we na 9 holes wilden lunchen en op deze baan hole 9 niet vlakbij het clubhuis uitkomt, werden door een medewerker naar hole 10 gebracht. Dat was niet naast de deur en op zeker een kwartier rijden met de buggy.  Over ons spel waren we meer dan tevreden, maar wat wil je ook met zo’n prachtige baan.
Aan het eind van de middag gaan we naar een camping in Willams en krijgen te horen dat het vannacht 4 graden gaat vriezen, dus we mogen geen water aansluiting maken voor de nacht. De extra deken blijft er op vannacht. En nu (half zeven) het eten klaarmaken. We hebben pasta met gehakt, uien, knoflook, paprika, lekker makkelijk. 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan