De eerste dagen in Canada.

Door fam.Rotteveel & fam. Limmen - A long time ago

Welkom aan alle volgers.

We landen na een korte goede vlucht van 9 uur in Vancouver. Snel met de bagage naar het Hotel, Ramada Inn, in Vancouver Downtown. Goed hotel. Het weer was matig, lichte regen. De volgende dag, na een heerlijke nacht, mooi weer, lekker ontbijten, een lekkere burger om de hoek. En te voet door Vancouver Downtown. Alle mooie straatjes etc. gezien, alles gewandeld dat heb je met 2 ex-, 4 daagse loopsters. Mooie stad, en vooral gezellig en hele vriendelijke en behulpzame mensen. En iedereen leeft voor het IJshockey, nog gekker als het Nederlands 11-tal. Lekker gegeten, en de volgende dag met de taxi naar Stanley park, eerst het aquarium in, daarna het park rond gewandeleld, helemaal buitenom, en daarna de aansluitende wijken doorgelopen. En daarna door naar het centrum om de 2e wedstrijd van de Canucks te zien om de Stanley Cup, in een hele leuke bar met vel spanning, zelfs bij ons. In een serie van de best off seven. 2 prachtige dagen in Vancouver, en 2-0 voor de Canucks.

De volgende dag eerst de huurauto ophalen, bij Alamo, een nieuwe Dodge Caravan, wit. Prachtige auto. De dames ophalen in het hotel, en de koffers, op naar Vancouver Eiland, Cambell River voor 2 nachten in het Best Western. Goed hotel, en mooi aan de zee gelegen. Er is hier veel mooie natuur, o.a. 2 zeearenden die samen een paar keer in een grote boom zaten. Mogelijk om een nest te bouwen. Na de 1e nacht een tocht gemaakt door de wouden naar Gold River, langs prachtige meren en stromen. Ook zeer mooi weer, en wat een mooie natuur aldaar. s'avonds weer even naar een wedstrijd gekeken van de Canucks, dik verloren.Evenals de 4e wedstrijd. Overal teleurstelling.

Na 2 nachten in Canbell River metr de ferrie naar Tofino, aan de andere kant van het eiland. Mooie rit, Bij de tourist info een B&B gescoord, bij een stel natuurvrienden en surfers, midden in het bos. Alles heel goed verzorgt.Deze omgeving vonden wij veel mooier als bij Cambell River. Hier een beren en walvistocht geboekt. s'morgens iets minder weer voor de beren tocht, wel zagen we 2 moeders met ieder 2 jongen gezien, heel leuk en ze zien er lief uit, doch kom niet in de buurt!!!. Ook een mannetjes beer, die is niet welkom bij een moeder met jongen. Wat een grote jongens zijn dat. Ook weer een stel zeearenden gezien met een nest. En een grijze wolf, wat zeer zeldzaam is. Een prachtige tocht. Onder de middag even een broodje en een bakkie, en daarna de walvistocht de open zee op. Deze was redelijk onrustig. Uiteindelijk 1 grijze walvis gespot. Al met al toch een mooie tocht, weer zeer veel foto's gemaakt. Ook wat zeehonden en zeeleeuwen gezien. Ook een paar vliegende pinquins, Puffins, gezien, heel mooie beesten/vogels. Daarna nog naar Uncluelet gegaan om een wandeling te maken door de regenwouden. Dit is heel bijzonder, met zeer veel Oceanviews. Een mooie dag.

Daarna lekker geslapen en op weg naar Victoria, de hoofdstad van Britisch Columbia. Wat een mooie stad. Eerst een hotel zoeken. Dit is de Sandman geworden, mooi gelegen. Aan de rand van het centrum. Eerst een wandeling gemaakt. Die wandelaars ook. De volgende dag naar het centrum, daar een bustour geboekt en zo alle hoeken van deze mooie stad gezien. Mooie gebouwen en veel historie. En tot slot de 5e game van de Canucks in de stad, en tot slot in de bar bij het hotel, wat een bediening daar, jongen mooie meiden, goed gekleed. Deze wedstrijd werd gewonnen. Wat een sensatie.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de Reizigersbeurs @ Zwolle. Klik voor meer info!
7 maart: Infodag in Zwolle
Zuidwest-Amerika, West-Canada, Oost-Canada en Oost-Amerika!
Meld je gratis aan