via Revelstoke naar Clearwater

Door fam.Rotteveel & fam. Limmen - A long time ago

Gisteren 13-6 naar Revelstoke vertrokken, een mooie route door de wijn, land en tuinbouwgebieden gereden. Een redelijk lange wel zeer mooie route. Jammer dat het weer niet optimaal was, enige regen en bewolking. Waardoor je bij de open stukken niet de mooie vergezichten had die er juist zijn. Een heel gevarieerde route, met bossen, landerijen, wijngebieden, rivieren, en uiteraard bergen. Voor Co ideaal, hij is bijna van zijn hoogtevrees af. Door de vele stops ook veel kunnen genieten van de prachtige natuur onderweg. Schitterend. De mannen waren weren aan slag om een goede slaapplaats te zoeken, tegen een zeer betaalbare prijs. Uiteraard een fluitje. De Sandman, er zou een goed restaurant bij zijn, doch het zag er wat gedateerd uit. Het eten was goed, en tussendoor nog het ijshockey gekeken, dat was jammer. Wel een beter resultaat dan de voorgaande uitwedstrijden. Dus de laatste game is super belangrijk.

Lekker geslapen, en om 8.00 uur op pad, eerst een ontbijtje scoren bij een bakkerij waar de eigenaresse duitse bloed in zich heeft, wat te zien is aan de soort broodjes in de bakkerij. Ook wat postzegels etc. geregeld, en daarna naar het spoorwegmuseum ter plaatse. Ja, ik had wel al een paar grote stoomtreinen gezien gezien, alleen deze waren iets groter. Eerst naar nog naar het railway museum. Wel heel mooi, deze stoomtrein was iets groter dan die wij in nederland hadden. Een grote directiewagen stond er naast,alles nog in de stijl van begin 1920/1930. beide ruim 30 mtr. lang. Buiten nog een sneeuwschuiver die soms door 2 van die stoomlocs geduwd moest worden. Heel indrukwekkend. Prachtig. Daarna naar de 4e grote waterstuwdam van Nrd. Amerika, dit was ook indrukwekkend. Alleen buiten mochten we foto's maken, dat was wel jammer. Je kan niet alles hebben.  Daarna onderweg naar Clearwater ergens onderweg naar Jasper. Dit zou niet zoveel voorstellen. Een mooie reis gehad, wederom veel gezien onderweg. Bij Kamlook zouden we 2 musea bezoeken, doch de 1 was teveel een dierentuin, en de ander moest een reservaat voorstellen van de indianen. Dat was niet wat wij ervan verwacht hadden. Jammer. Daarna naar Clearwater, een leuk klein plaatsje in de bergen, met 1500 bewoners en een paar hotels etc. Via het tourstenburo een goed hotel gevonden, we waren er al 3x langs gereden. Wells Gray Inn. Lekker gegeten. Morgen gaan we beren kijken in het nabij gelegen nat.park. De receptioniste van het hotel heeft al een paar keer een grizzly beer in de tuin gehad, en gevangen in een z.g. trap. Morgen belt zij als er weer een in de val zit. Als het weer maar goed is, dan vermaken wij ons prima.

Reacties

Stefan Baars A long time ago

Dit is wel een erg leuk idee om het thuisfront op de hoogte te houden zeg.

Zie wel dat er erg bourgondisch vakantie word gevierd met veel eten- en drinken hahahaha

Veel plezier nog en kijk uit voor die grote bruine Grizzly's he !

Gr, Stefan

Hans en Marga A long time ago

hallo lieve vrienden zover bij ons vandaan.
en ooooo zo leuk om dit alles te lezen, wat een geweldige ervaringen doen jullie op.geniet nog van alles in dat mooie land , en vooral van elkaar , dikke kus van ons.

len en nina A long time ago

zo limmies en rotjes,
heftig als ik het zo lees (weet nog een leuke mop over een grizzly en een ouwe squaw, maar da's voor later..)
wat een land niet, volgens mij is alles groter dan groot en wijdser dan wijd en die natuur die je beschrijft.. geweldig! maar ik ben vooral blij dat jullie het een beetje leuk hebben ☺. geniet verder en gelukkig komen de foto's nog! groetjes
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!