Vrijdag 03-06: SixFlags Magic Mountain, Santa Clarita

Door Gwenda en Pascal - California 2018 - A long time ago

Na de lange dag gisteren en het vroege naar bed gaan waren we vanochtend op tijd uit. Ik lag al om 5 uur naar de wekker te kijken; uiteindelijk hebben we het nog tot kwart voor 7 uitgehouden en zijn toen opgestaan.

Om klokslag half 11 (openingstijd) stonden we voor de poort van SixFlags Magic Mountain. Dankzij de online gekochte toegangskaarten konden we snel doorlopen naar het Flashpass-kantoor, waar we na een demo-dvd alsnog onze Gold Flashpass hebben opgewaardeerd naar een Platinum Flashpass. In plaats van een uur wacht je dan slechts 2 tot 5 minuten! Dan kun je dus echter een rit reserveren en op je gemak naar de attractie lopen; als je daar dan aankomt ben je ook gewoon al aan de beurt. Werkte perfect! Tevens kun je met deze variant na een goed bevallen eerste rit direct blijven zitten voor de tweede. Ook dat is prima bevallen. Tenslotte ook nog maar besloten om een gereserveerde rit voor X2 toe te voegen aan onze Flashpass. Dit is een topattractie met gemiddelde wachttijden van 2 tot 4 uur.

Toen dat allemaal geregeld was, hebben we ons de rest van de dag gedragen als kinderen in een snoepwinkel.

Begonnen met een ritje in de Viper, daarna was de beurt aan de speciaal gereserveerde X2. Daarvoor is slechts 1 woord van toepassing; doodeng! Je gaat liggend op je rug, head first 'de bult op' en daarna de eerste drop ook zo naar beneden. Daarna volgt de rest van de baan nog, waarbij je totaal niet meer weet wat boven en onder is, omdat het karretje op meerdere punten gewoon op de kop gehangen wordt. Toch wel een must-do om erover te kunnen meepraten, maar niet voor herhaling vatbaar!

Daarna 2 x Revolution, 2 x Goliath (zie foto), 2 x Colossus, Scream en toen The Riddler's Revenge. Pascal had ergens in dit traject een barstende hoofdpijn opgelopen, dus even een pauze ingelast met een paar ibuprofens. Na een uurtje toch nog samen Tatsu gedaan; een rollercoaster waar je onder de rails hangt, op je buik, head first. Absoluut onvergetelijk, maar eerst wel eng!

Morgen een dagje LA; Hollywood Boulevard, Walk of Fame ed. En natuurlijk nog een klein beetje mijn verjaardag vieren. Je bent tenslotte niet ieder jaar in LA jarig!

Reacties

An Walgreen A long time ago

Het is maar wat je leuk vindt!!!!Not even for a million Dollars, maar harstikke leuk dat jullie hier wel lol in hebben, ga zo door.
Wel heel leuk om jullie zo te kunnen volgen. Had ik eerder moeten weten, dan had ik dat ook gedaan. Amuse yourselves and don't eat too much megaburgers.
An

Inge Scholtens A long time ago

Helemaal leuk dat we jullie op deze manier kunnen volgen.Lijkt mij ook heel erg imposant dat verre Amerika.Geniet er van en we blijven jullie volgen.Inge
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!