Vrijdag 10-06: Geen Lower Antelope Canyon; wel Zion National Park...

Door Gwenda en Pascal - California 2018 - A long time ago

Lower Antelope Canyon... Mooi...? Geen flauw idee! Wat ging er mis?

We voldeden aan de apparatuur-eisen voor een 2 uur durende fotografie-tour door de Lower Canyon; spiegelreflex en een goede driepoot. Echter, ons te eerlijke antwoord op de daaropvolende vraag nekte ons. 'Waren we van plan foto's te publiceren of verkopen?' Ons eerlijke antwoord 'Dat ligt eraan, wat zijn de voorwaarden' was duidelijk fout! Meteen stonden de stekels omhoog.

'Dan moesten we bij ene Effie een vergunning gaan halen'. Die hadden we natuurlijk niet, dus onze conclusie was vervolgens dat we geen foto's gingen verkopen. Maar nee, dat telde niet meer. 'We hadden immers gezegd dat we gingen verkopen!' Ons weerwoord daarop dat we gevraagd hadden naar voorwaarden ging verloren. Dus gingen we tenslotte maar naar genoemde Effie; 15 minuten verderop. Daar kregen we echter niet Effie te spreken; 'Die was immers veel te druk. Maar wat is het probleem?' Uitgelegd. 'Maar jullie hebben helemaal geen vergunning nodig!' Dat kregen we zwart op wit, plus het adres van een Antelope Tour-operator, die ons zonder problemen/vergunning voor 2 uur Lower Canyon in zou krijgen. Dus eerst daar maar heengegaan. 'Nee, Lower Canyon deden ze vandaag niet meer; slechte lichtcondities. Maar, we konden wel voor 2 uur naar Upper Canyon.' Op het moment dat we dit aan het regelen waren ging echter de telefoon. 'Helemaal geen fotografie-tours meer; inmiddels was het licht niet mooi genoeg meer.'

Toen zijn we alsnog een keer naar Lower Canyon getogen, waar we het zwart op witte bewijs dat we geen vergunning nodig zouden hebben toonden. Daar kwamen we echter nergens mee. 'Bernice kenden ze niet... Hadden we een vergunning...?' Hoe we het ook wilden uitleggen, ze wilden niet luisteren naar het feit dat we gevraagd hadden naar voorwaarden.

Maar het werd nog mooier... Tenslotte (ten einde raad) boden we aan om de camera's in de auto achter te laten om een 'gewone' guided tour van 45 minuten met gids door de Canyon te maken (dan hadden we in ieder geval Lower Canyon gezien). Toen volgde er een knap staaltje van machtsmisbruik... Zelfs zo wilden ze ons niet naar binnen laten! Hoe kunnen we nou foto's maken zonder camera?! We kwamen er simpelweg niet meer in!

Het was op dat moment half 12 's ochtends, we waren inmiddels 2,5 uur verder en het mooiste/beste moment qua lichtinval was al voorbij. Boos en zwaar teleurgesteld zijn we tenslotte maar gegaan... We hebben dus helemaal niets van Antelope Canyon gezien.

We besloten dan alvast maar naar Zion te vertrekken. Dat zouden we die middag toch doen; nu dus alleen eerder. Het duurde toch nog wel tot we daar waren voordat we deze grote teleurstelling een beetje konden verwerken. We hebben zo lang uitgekeken naar Lower Antelope Canyon. Zoveel nagezocht qua wanneer, hoe, welke lens, etc.

Eénmaal goed in Zion aangekomen zakte dit wel weg. Zion is een werkelijk prachtig gebied! We zijn nog niet het 'shuttle-gedeelte' van het park ingeweest; dat gaan we morgen doen. We zijn dwars door het gebied gereden en hebben wel de Canyon Overlook Trail gelopen. Dit ligt net vóór de ingang van de Mount Carmel Tunnel en is werkelijk schitterend. Dit was echt de moeite waard en maakte de teleurstelling van vanochtend weer een beetje goed. Hier een enkele foto; we hebben zoveel gemaakt dat kiezen moeilijk is...

Morgen gaan we Zion in met de shuttlebus en 1 of 2 hikes doen. Daarna rijden we naar Bryce Canyon, waar we ook erg naar uitkijken.

Reacties

ryan luypen A long time ago

Hoi Pascal & Gwenda

Wat een story en wat een pech dat jullie niets van Antelope Canyon gezien hebben. We hopen dat jullie morgen een mooie dag in Zion hebben. Welterusten voor straks
Liefs Ryan & Jan
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kampeer & dineer 8 mei op Tioga's Campground. Incl. 3-gangenmenu!
Boek je plekje
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!