Zondag 12-06: Een dagje hiking in Bryce Canyon

Door Gwenda en Pascal - California 2018 - A long time ago

Vandaag was een prachtige dag. De lucht was vanochtend diepblauw met, gelukkig, mooie witte wolken. Het koelt hier trouwens 's avonds/'s nachts nog erg af. Gisteravond kwamen we na het eten terug en liepen we gewoon te klappertanden buiten. Op Internet zagen we later dat het afgelopen nacht hier 3 graden Celcius is geweest. Geen wonder dat we het dus koud hadden!

We zijn begonnen op Sunset Point, met de Navajo-loop. Deze heeft 2 kanten en we konden eigenlijk niet kiezen welke we zouden willen doen. Je zou de één naar beneden kunnen doen en de ander weer naar boven, maar wij wilden er eentje naar beneden combineren met een deel van de Peek-a-boo-trail of Queen's Garden weer naar boven. Dan kom je dus niet op dezelfde plek weer naar boven.

Eenmaal aangekomen werd de keus voor ons gemaakt, aangezien de ene helft van de Navajo-loop (Thor's Hammer) was afgesloten. We zijn dus via de Wall Street-kant naar beneden gegaan de canyon in. Prachtig mooi. Maar onderin koelde het wel stevig af. In de Wall Street-kloof was het slechts 16 graden.

Op het kruispunt van de Navajo-loop, Peek-a-boo-trail en Queen's Garden aangekomen besloten we om Peek-a-boo-trail niet te doen. Door het vele fotograferen zijn we niet zo snel en die hike is nogal inspannend en toch ook wel een behoorlijke afstand.

We zijn dus weer naar boven gegaan via Queen's Garden en neem van ons aan; naar boven is killing! Afzien! Bryce Canyon ligt behoorlijk hoog (ruim 2400 meter) en heeft dus best wel ijle lucht. Eenmaal boven aangekomen hebben we nog even Bryce Point opgezocht. Dit heeft een prachtig 180 graden uitzicht op het Amphitheater en Pascal heeft daar werkelijk prachtige foto's gemaakt.

Hieronder zie je onze favoriet, genomen op de Queen's Garden Trail en daaronder een foto van het Bryce Amphitheater, genomen op Bryce Point.

Morgen gaan we Bryce Canyon al weer verlaten via nog 1 of 2 uitkijkpunten die verder weg liggen en rijden we door naar Capitol Reef.

PS:

We zijn net terug van het eten en hebben in Ruby's souvenir-straatje het ultieme aandenken aan deze vakantie gekocht: een kleine zandstenen boog/arch. Echt gaaf (en heel schattig...).

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kampeer & dineer 8 mei op Tioga's Campground. Incl. 3-gangenmenu!
Boek je plekje
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!