Maandag 13-06: Naar Capitol Reef

Door Gwenda en Pascal - California 2018 - A long time ago

Vanochtend vertrokken vanuit Bryce Canyon via het uitkijkpunt Fairyland Canyon. Dit was ook nog prachtig mooi; we hebben hier dan ook nog een paar mooie foto's gemaakt, waaronder deze panoramafoto.

 

Daarna zijn de via de Scenic Byway nr 12 naar Capitol Reef gereden. De Scenic Byway had even nodig om op gang te komen; het eerste uur was stukken minder interessant dan wat we eerder al gezien hebben. Daarna kwam het echter goed los en hebben we een aantal stops gemaakt om foto's te maken.

Halverwege de middag kwamen we aan in Capitol Reef. Snel ingecheckt en nog even het park ingegaan.

Capitol Reef is erg woest en wat dat betreft prachtig. Er is echter één groot nadeel; iedere keer dat je uit de auto stapt wordt je, letterlijk, aangevlogen door massa's hele kleine, maar hele vervelende vliegjes. Stel je het geluid van een mug voor, maar dan iets feller en koppel dat aan een vliegje dat je oor aanvalt. Want ze zijn echt uit op je oren...

De omgeving is schitterend, maar 'the army of flies' is terrible. Hier een foto die gemaakt is net voordat we het opgegeven hebben...

Morgen gaan we verder snel door Capitol Reef heen om ervoor te zorgen dat we redelijk vroeg in Arches zijn. Daar willen we dan al 1 of 2 low impact hikes doen. We bewaren dan de volledige dag die we daarna hebben om de hike naar Delicate Arch te doen, want dat is een zware.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!