Woensdag 15-06: Arches National Park - The Windows, Double Arch en Balanced Rock

Door Gwenda en Pascal - California 2018 - A long time ago

Vanochtend zijn we al vroeg het park ingetrokken en als eerste de hike naar The Windows gedaan. Vergeleken bij de hike van gisteren stelde deze niks voor. Er is een North en een South Window die je tijdens de hike ook in die volgorde tegenkomt. Via een 'alternative trail' kun je via de achterkant terug, waarbij de beide Windows dan naast elkaar komen te liggen, wat het idee geeft van een masker/bril. Die aanblik wordt ook wel 'The Spectacles' genoemd. Dat zie je in de foto hieronder; links South Window, rechts North Window.

Daarna zijn we doorgegaan naar de volgende hike, The Double Arch. Dit zijn twee arches die met elkaar verbonden zijn en onder een hoek staan. Heel mooi om van de voorkant te fotograferen. Je kunt er soort van binnenin komen, maar het is daar zo druk, dat foto's niet mooi zijn. Overal klimmen mensen rond ed.

De laatste hike was een rondje rond Balanced Rock. Heel leuk, want er is een beeld dat je voor ogen hebt van dat ding, nl het plaatje dat je altijd overal ziet. Als je er echter van een andere hoek op kijkt is 'ie lang niet zo 'balanced' meer, maar eigenlijk gewoon heel massief. Helaas was er iemand die het nodig vond Balanced Rock te gaan beklimmen, dus die aap staat regelmatig in onze foto's.

Daarna nog snel een paar bekende landmarks gefotografeerd. Ondertussen was de temperatuur behoorlijk opgelopen en de rest van de middag hebben we heerlijk aan het zwembad doorgebracht.

Daarna langs Mainstreet geslenterd en gegeten. Het was inmiddels behoorlijk bewolkt geworden en het heeft in de verte ook geregend; ik heb zelfs een bliksemschicht naar beneden zien komen... Was wel blij dat we gisteravond al bij Delicate Arch geweest waren en niet vanavond met eventueel regen op die berg stonden...

Morgen gaan we naar Mesa Verde, Colorado. Een heel ander onderwerp, nl ruïnes van oude Indianen-huizen. 

Reacties

Heye A long time ago

Blijft toch leuk om 's morgens bij binnenkomst op het werk eerst even een vakantiedag te lezen, ziet er prachtig uit en zo te lezen is het ook wat jullie voor ogen hadden. Nog veel plezier en mooie foto's. Groeten Heye

An A long time ago

Hi you two,
Ik blijf met interesse jullie trip volgen, mooie foto's, leuke verslagen.
Als jullie er één tegenkomen neem a.u.b.een foto van de Walgreen's drugstore, alvast thank you.
An
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!