Donderdag 16-06: Mesa Verde National Park - Cliff Palace

Door Gwenda en Pascal - California 2018 - 17-06-2011 07:37

Vanochtend zijn we van Moab - Utah naar Cortez - Colorado gereden, waar we Mesa Verde National Park bekeken hebben. Dit is even heel wat anders dan we tot nu toe gezien hebben. Ipv rode rotsen hebben we de ruïnes van Cliff Palace bezocht. Dit is gebouwd door Ancestral Puebloans en deze specifieke site kun je alleen bezoeken als guided tour, met een Ranger als gids.

Onze Ranger, Kathleen, gaf heel veel info, waardoor je meteen heel anders kijkt naar de overgebleven gebouwen. Daarna konden we even rondkijken tussen de ruïnes, waarbij wel met klem opgemerkt werd dat dit voor de afstammelingen van de Ancestral Puebloans nog steeds 'holy ground' is. Zij komen de sites ook nog regelmatig bezoeken, voor spirituele bijeenkomsten ed.

Het was heel mooi om te zien, maar moeilijk te fotograferen. De ruïnes liggen in een terugwijkende/overhangende kloof, waardoor er altijd een sterke overgang tussen licht en donker is. De mooiste plaatjes zijn toch wel die met een volledig overzicht van het hele bouwwerk.

Morgenochtend gaan we nog terug naar Spruce Tree House. Dat is een ruïne-site die zelf-toegankelijk is en waar we dus ook uitgebreider foto's kunnen maken (ook met statief, wat tijdens zo'n guided tour niet kan). Aan het einde van de middag werd het weer wat bewolkt en hierdoor ontstonden er prachtige dreigende luchten.

Tenslotte speciaal voor An! U vraagt, wij leveren. Deze foto hebben we gemaakt, ongeveer 15 minuten voordat we je reactie lazen... Toeval...?

Reacties

An 17-06-2011 14:39 {{button-345}}

Thanks a lot voor de foto, toeval, telepathie, who knows.
In elk geval bedankt.
An
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan