Vrijdag 17-06: De 'trap-foto' gemaakt en daarna naar Canyon de Chelly

Door Gwenda en Pascal - California 2018 - A long time ago

Vanochtend zijn we nogmaals snel Mesa Verde National Park ingereden. Gisteren hadden we daar al een guided tour gedaan; heel erg leuk voor de info, maar veel 'onbemenste foto's' kun je dan niet maken. Er was nog een andere cliff dwelling, Spruce Tree House, waar je op eigen houtje in mag. Daar kan de 'trap-foto' gemaakt worden. Daar is nl een kiva; een rond, ondergronds bouwwerk met het dak nog intact. Dmv een ladder in het dak kun je daar in; dat was vroeger ook de ingang van een kiva - een ladder door een opening in het dak.

We hadden al eerder foto's van die opening en ladder gezien; die konden daar dus gemaakt worden. Die foto wilde Pascal dus graag maken. Het kostte even tijd, want wij waren natuurlijk niet de enigen die in die kiva wilden rondkijken. Echter, patience is a virtue; uiteindelijk ben je dan de enige in de kiva, is de ladder vrij en kun je dus de foto maken. Zie hier het resultaat! Gaaf, of niet...?

Daarna zijn we naar Canyon de Chelly gereden. Voor het eerst was de route niet zo spectaculair... Het was gisteravond ook ongemerkt nogal laat geworden. In combinatie met een saaie route waren we bij aankomst in Chinle nogal een beetje duf. Chinle is trouwens wat je zou noemen een 'stofstadje'... Het ligt echt in the middle of nowhere en ziet er niet uit! We konden ons niet echt voorstellen dat we binnen een paar minuten bij het hotel zouden zijn. Moet dat echt hier ergens liggen? Het ligt er inderdaad en is ook zo ongeveer het enige gebouw dat er echt goed uitziet! Goede, mooie kamer en de beste douche tot nu toe.

Ongeveer een half uur voor Chinle kwamen we een leuke rotsformatie tegen die we nog op de foto hebben gezet. Vanaf het moment dat we gingen rijden vandaag is het echter nogal bewolkt geweest, waardoor je dus een witte/grijze saaie achtergrond als lucht krijgt, ipv strak blauw met een wolkje. Pascal heeft hier echter een HDR-foto van gemaakt. Dan maak je meerdere keren 'dezelfde' foto, maar met steeds verschillende belichtingstijden. Eigenlijk de foto van heel licht naar heel donker. Via speciale software kun je deze foto's dan combineren/samenvoegen, waarbij (simpel gezegd) het beste van iedere foto gepakt wordt en dat alles in een totaalplaatje over elkaar heen wordt gelegd. Dat leverde onderstaande foto op. Best spectaculair, nietwaar...?

Morgenochtend gaan we nog het één en ander bekijken in Canyon de Chelly, waarna we naar Monument Valley gaan. Daar willen we dan foto's bij zonsondergang maken.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!