Zaterdag 18-06: Prachtige overlooks in Canyon de Chelly en daarna naar Monument Valley

Door Gwenda en Pascal - California 2018 - A long time ago

Vanochtend zijn we naar Canyon de Chelly geweest. Dit is een park met een North- en een South-rim-route, waaraan diverse uitkijkpunten (overlooks) zijn. In deze canyon liggen op verschillende plaatsen ook ruïnes die vergelijkbaar zijn met die in Mesa Verde. Echter, in Canyon de Chelly kan/mag je hier niet in. Er is één hike waarmee je dichter in de buurt komt, maar dan nog schijn je een verrekijker of goede zoomlens op je camera nodig te hebben of fatsoenlijk iets te kunnen zien. Om die reden hebben we Mesa Verde in onze route opgenomen; wij wilden graag werkelijk in die ruïnes kijken.

De overlooks aan de rim-routes zijn echter fantastisch mooi! We hebben de South-rim gereden, omdat daaraan ook de Spiderrock-overlook ligt en die wilden we zo-wie-zo graag zien. Spiderrock is een soort van pilaar; losstaand, hoog en schitterend in het landschap. Gelukkig zat het weer vandaag weer mee en waren er in de blauwe lucht mooie witte wolken aanwezig. Hier een foto van Spiderrock.

Daarna zijn we doorgereden naar Monument Valley, deels via de Indian Route 59, een shortcut die ons ruim een uur op de route bespaarde. Ging ontzettend goed; een volledig geasfalteerde weg door the middle of nowhere. Echte woestijn, waar zo ineens een kudde schapen midden op de weg stond. Twee honden erbij, maar geen mens in de wijde omtrek te bekennen. Dan is het een kwestie van snelheid minderen en langzaam aan gaan ze wel aan de kant.

Aangekomen in het hotel in Kayenta hebben we nog even lopen zoeken naar het tijdsverschil in Monument Valley zelf tov de rest van Arizona. Daar zit nl een uur verschil in, omdat het Navajo-reservaat wel aan zomertijd doet en de rest van Arizona niet. Voor een zonsondergang is dat natuurlijk belangrijk. Na een snelle hap zijn we naar Monument Valley gereden. Letterlijk sprakeloos waren we bij de eerste aanblik; zo mooi...! We verheugen ons ontzettend op de 17-mile scenic drive, die we morgen gaan doen. Hier een HDR-foto van de West- en East-Mittens.

We hebben trouwens ontzettend veel lol gehad om een camper die was begonnen aan de scenic drive, terwijl dat met een camper dus niet mag. Die zijn te lang, te laag op de wielen, etc. Dat had de chauffeur niet in de gaten of genegeerd. Na een paar honderd meter kwam hij er schijnbaar toch achter; of iemand had hem gewaarschuwd en teruggestuurd... In ieder geval, met veel moeite werd er gekeerd, waarna hij toch maar terug ging. Trouwens, we konden al wel zien dat er in ieder geval 1 heel rottig stukje op de route zit, waar sommige auto's toch niet zomaar tegenop kwamen... We gaan het wel zien, morgen!

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!