Maandag 20-06: Grand Canyon - sunset at Yaki Point

Door Gwenda en Pascal - California 2018 - A long time ago

Een relatief kort ritje vandaag. Al na iets meer dan anderhalf uur reden we het park binnen via de oostelijke ingang. Daar hadden we vanaf Desert View een prachtig uitzicht op de canyon, waarbij ook heel duidelijk de Colorado-river zichtbaar was. Vanaf dat punt kijk je als het ware in de lengte over de Grand Canyon heen. Daarna via de Desert Drive richting het midden van het park gereden, waarbij we nog een aantal uitkijkpunten bekeken hebben. Erg mooi. Bij bijna ieder punt is het zo aangelegd dat je van achter het hek kunt kijken, maar ook een stukje verderop kunt lopen. Je hebt daar dan een vrijer uitzicht, zonder hek, waar je leuke plaatjes kunt schieten.

Vanuit het midden van het park zijn we eerst bij het hotel langsgegaan, waar bleek dat de reservering voor het eerst deze vakantie niet helemaal vlekkeloos was verlopen. De reservering was schijnbaar dubbel, waardoor ze dachten dat we 2 kamers nodig zouden hebben. Werd echter snel opgelost, waarna we nog even snel zijn gaan zwemmen. Vooral snel, want het was koud! Tja, het is hier ongeveer 10 graden C kouder dan in Moab. Dan is het zwemwater natuurlijk ook kouder... We hebben trouwens vandaag een uurtje terug gekregen op de klok. De tijdzones hier snappen we niet helemaal, maar we hadden het vermoeden dat de klok een uurtje terug zou moeten. Bij aankomst in het hotel maar even gevraagd hoe laat het was en inderdaad; de horloges konden een uurtje achteruit.

Daarna gegeten en weer terug het park in. We konden zonder problemen parkeren bij het Visitor Center en zijn daarna met de shuttlebus naar Yaki Point gegaan. Daar hebben we even rondgekeken en tenslotte een heel mooi punt gekozen voor foto's van de zonsondergang. Daar zijn er ruim anderhalf uur geweest; Pascal heeft mooie foto's gemaakt. Hier 2 stuks; de eerste oostwaarts, de tweede naar het westen toe genomen.

Ongeveer 15 minuten voor zonsondergang kregen we bezoek van een complete Japanse familie, die daar nog even uitgebreid sushi gingen zitten eten. Ons rustige plekje leek ineens op een kippenhok. Vlak na de zonsondergang verdwenen ze weer, nadat ze eerst allemaal nog even op de foto hadden gemoeten terwijl ze de ondergaande zon 'opaten'.

Morgen heel vroeg op voor de helicoptervlucht. De vlucht vertrekt om 08:25 uur en we moeten 45 minuten van te voren aanwezig zijn. We hebben er heel veel zin in; heel spannend. Daarna de westelijke kant van de Grand Canyon bekijken; misschien nog een zonsondergang...?

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kampeer & dineer 8 mei op Tioga's Campground. Incl. 3-gangenmenu!
Boek je plekje
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!