Woensdag 22-06: Via Route 66 en Hoover Dam naar Las Vegas

Door Gwenda en Pascal - California 2018 - A long time ago

Een korte update vandaag. Qua rit was het stukje Route 66 niet opzienbarend. We hebben ondertussen natuurlijk ook al zo veel gezien... Wat wel heel leuk was, was de 'grocerystore/museum' in Hackberry. Zowel aan de buiten- als aan de binnenkant helemaal volgestouwd met 'oud' spul. Buiten meestal nogal verroest, binnen echt volgestopt als een museum. Echt heel leuk om te zien; super aangekleed voor de toerist. En natuurlijk tjokvol Route 66 souveniers. Ok, we konden het niet laten en hebben iets meegenomen.

Daarna verder en nog gestopt bij de Hoover Dam. Het was op dat moment snikheet; 45 graden Celsius in de schaduw! Bij de Hoover Dam leiden ze je op een slinkse manier een parkeergarage in ($ 7; dat hadden we al betaald), waarna je bij het Visitor Center uitkomt. Toegang hiertoe kost nog eens $ 8 per persoon en dan pas kom je op de Hoover Dam terecht, waar je dus de mooiste plaatjes kunt schieten. Maar, dan ben je dus al wel $ 23 verder! Dat ging ons een beetje te ver. Dus, wij zijn een klein stukje teruggereden naar de Arizona-kant, hebben daar de auto neergezet en snel een paar plaatjes geschoten, want het was echt heet!

Vervolgens snel doorgereden naar Las Vegas. We reden heel makkelijk het New York-New York Hotel in. Op de kamer aangekomen keek Pascal snel even via Internet of we die avond nog naar Penn&Teller zouden kunnen. Dat kon, maar kaarten moesten we bij de Box-office halen, omdat we via het hotel-Internet geen order-bevestiging ed konden printen. Dus, snel even gaan douchen, een taxi genomen naar het Rio-hotel, kaarten gekocht, snel ergens gegeten en toen anderhalf uur genoten van Penn&Teller. Ontzettend leuk!

We wilden een taxi terugnemen, maar zo ongeveer 200 andere mensen hadden hetzelfde idee. We zijn maar een stuk gaan lopen en hebben (op de Strip aangekomen) alsnog een taxi gepikt waar net 2 andere mensen uitkwamen. (De chauffeur vertelde dat ze eigenlijk geen mensen op de Strip mogen oppikken; moet echt bij de deur van de hotels). Maar goed; wij waren weer terug en gaan morgen nog en stukje van de Strip verkennen en waarschijnlijk lekker zwemmen. Zelfs om 11 uur 's avonds voelt het buiten nog als een heel warme föhn...

Helaas zullen we ook al het één en ander moeten voorbereiden voor ons vertrek; auto uitruimen en eens kijken of we de koffers nog goed ingepakt krijgen.

Reacties

An A long time ago

Merci voor al jullie verslagen, ze waren boeiend om te lezen en ik heb met jullie "meegereisd".Veel plezier op jullie laatste dag(en) en goede vlucht terug.
An

Jan en Bine A long time ago

Hoi, Gwenda en Pascal,

Jullie reisverslagen met de bijbehorende foto's zien er spectaculair uit en volgens ons hebben jullie een fantastische vakantie gehad.
Geniet nog samen van de laatste dag(en) en een goede reis terug.
Liefs Pa en Ma
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!