dinsdag 7 juni 2011 Amsterdam - San Francisco

Door W. Wiertz - A long time ago

Een wijs man schijnt eens gezegd te hebben dat de reis belangrijkerbis dan de bestemming. Nou, dat moet dan voor het vliegtijdperk geweest zijn. Want wat is heden ten dage de -misschien door mijn vliegangst eneigszins gekleurde- realiteit ?

Vroeg opstaan, Drie uur doelloos wachten op Schiphol met als enige afwisseling mededelingen als: " Wil meneer Jansen uit Appelsga zich onmiddellijk bij de gate melden,u houdt de vlucht op". En dan ben ik nieuwsgierig hoe het is afgelopen, of meneer Jansen nog op tijd was. Het zou toch leuker zijn om te horen: " Meneer Jansen uit Appelsga, uw bagage is uit het vliegtuig gehaald. HAd u maar op tijd moeten zijn, lekker puh..."

Vlak voor het opstijgen nog gauw een pilletje "daddies little helper"  en dan een bijna 11 uur durende vlucht. Met Gooische Vrouwen, Gnomeo en Juliet, het schermpje met vluchtgegevens (de snelheid blijkt 900 km/u te zijn, maar waarom wil het vliegtuig dan niet opschieten ?) en een constant snotterende en hoestende Amerikaanse mevrouw naast ons. Kun je gokken of je vakantie straks in het water zal vallen door de Duitse hetec-bacterie of het Amerikaanse griepviris.

Maar na 11 uur vliegen is daar dan eindelijk DE BESTEMMING. Althans, je ziet San Francisco onder je maar landen, ho maar. De vluchtleiding meldt dat we wegens grote drukte nog een half uur moeten rondcirkelen. En dan zit daddies little helper pas echt met de handen in het haar.

Geheel zonder waarschuwing smijt de piloot het toetel in de bocht, Het helt plotseling voor mijn gevoel 45 graden over maar ik blijf verticaal zitten, gaat vanzelf. Even doe ik mijn ogen dicht voor een schietgebedje. Als ik dan weer naar buiten kijk, volgt de schok: WAAR IS DE VLEUGEL ....? Die was net toch nog keurig op zijn plaats. Oh, gelukkig daar is-ie helemaal bovenin het venstertje.

No, flying is not my kind of fun.

Voordeel was hierdoor overigens wel, dat de landing eigenlijk best meeviel." Elk nadeel heeft zijn voordeel" , ook een gezegde van een wijs man.

Was er dan niets positiefs te melden ?  Toch wel. Louise was jarig.  Het prachtige zicht op de sneeuw  en de gletschers op Groenland en op de bergen en woestijnen van California (kan ook Oregon geweest zijn).

Hoe dan ook, de reis is volbracht en dus kan de vakantie nu echt beginnen.

 

Tot het volgende berichtje.

 

Wim 

Reacties

marieke A long time ago

Lieve Louise en Wim,
Fijn dat jullie het vliegen overleeft hebben. Kan niet wachten op jullie volgende verslagen. Heel veel plezier.
Liefs, Marieke, Ivan, Nick en Iris

Kirsten A long time ago

Gelukkig dat alles goed gegaan is. Nu lekker gaan genieten!! Kus, Fred/Kirsten/Simone/Luuk

Theo/Marijke A long time ago

Lieve Wim en Louise,
Fijn dat de reis goed verlopen is. Natuurlijk ook een gelukwens voor Louise, al is het dan achteraf. Mijn berichtje (sms) naar jou staat nog steeds in de "wordt uitgevoerd" stand. Enfin, dan maar zo! We wensen jullie heel veel mooie genietmomenten en zijn erg benieuwd naar jullie "post"!
Lieve groetjes van ons. Theo en Marijke

john en Leni A long time ago

lieve ex-jarige Louise en Wim.
Fijn van jullie te horen. Moest er erg om lachen, zag alles voor me! Voor de 3e keer van harte!!! Geniet van het volgende avontuur en tot mails! liefs leni en John
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!