dag 4 en 5 Yosemite

Door W. Wiertz - A long time ago

Zaterdag 11 juni 2011.

We zijn vanochtend al vroeg naar Yosemite vertrokken omdat we gehoord hadden dat het (Pinksterweekend) superdruk zou worden. Al na een paar minuten rijden hadden we het gevoel dat dit een WOW-dag zou worden, zo'n dag vol ooh's en aah's. Rechts werden we voorbij geraasd door een wilde witschuimende tegenligger: de Merced River. Natuurlijk heb ij dat geweld gefilmd. Ik stond daarbij gevaarlijk op de rand en toen Louise zei daar weg te gaan, zei ik achteloos: Het enige wat kan gebeuren is dat je weduwe wordt. Louise zei daarop gevat: Gelukkig hebben we de foto's nog.

Na het park ingereden te zijn kwamen we snel bij de eerste oooh de Bridelveil FAll (Bruidsluier WAterval). Indrukwekkend om dat vertikaal neerstortend geweld van zo dichtbij te zien.

Nadat we de camper op de Day Camp Parking achtergelaten te hebben zijn we per shuttle (electrisch, dus geen CO2) verder gegaan om het park te verkennen.  De volgende OOHH (met hoofdletters) was weer een waterval: de Yosemite Fall Absoluut de mooiste en hoogste die we ooit gezien hebben. 730 meter vrije val in drie etappes. De weg er naartoe leek meer op de KAlverstraat op zaterdag dan op een pad in een natuurpark, maar dat deed niets af aan deze abembenemende ervaring. En ook hier weer nat, natter nog.

NA gepicknickt (of is het nickgepickt) te hebben, zijn we op weg gegaan naar Glacier Point. Onderweg kwamen we langs Tunnel View, een uitkijkpunt vanwaar je in de lengte de vallei kon inkijken (ooh, aah).

De weg steeg hierna snel en al spoedig reden we door een sneeuwlandschap. Raar idee in juni. Na een klein uur rijden kwamen we bij Glacier Point aan. Daar zochten we tevergeefs naar een parkeerplaats voor onze camper. Die waren er niet. Behoorlijk chagrijnig reden we terug. Plotseling zagen we een klein stukje vlakke grond waar volgens ons de camper paste. Klopte ! Wel weer een heel eind teruglopen, maar je bent toch niet voor niets een uur onderweg om GP te zien.

\glacier Point is een loodrecht uitkijkpunt op 2199 m hoogte en ruim 700 m boven de vallei bodem. Staand op het dak van Yosemite keek je uit over 270gr grootsheid. Je zou er haast gelovig van worden.

Genoeg voor vandaag, morgen is er weer een Yosemitedag.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!