15 jun 2011 Las Vegas

Door W. Wiertz - A long time ago

15 juni 2011.

Er is er een jarig ...... gefeliciteerd Fred.

Vandaag vroeg op weg naar Las Vegas, want het wordt een rit van ongeveer 700 km. Aanvankelijk reden we door een land met bergen begroeid met geel geworden gras. Later werd het land vlakker en kwamen we in Oerange Country, de boomgaarden van California. Sinasappels, kersen, perziken, abrikozen en pistachenoten.

Maar al gauw maakte het groene land plaats voor de dorte van de Mojave Woestijn. In het begin nog begroeid met kleine struikjes en hier en daar een Joshua Tree, later overgaand in zand, zand en zand. Zeg maar Brandend Zand. Toen we op een parkeerplaats even uit onze geaircode camper stapten om een paar foto's te maken, kanladen we tegen een muur van hete woestijnwind. Meer dan 40 gr. temperatuur. Gauw weer naar binnen, dus. Kilometer na kilometer woestijn, woestijn en nog eens woestijn. Dor en onbewoonbaar. Stel je eens vor dat hie vroeger indianen leefden, dat de cowboys er rondtrokken en postkoetsen. Stel je het harde leven van de eerste pioniers eens voor.

Vele uren later kwamen we in Las Vegas aan. Een vreemde gokmetropool midden in de woestijn van Nevada. Ook hier was het heet. Eerst zijn we boodschappen voor de komende dagen gaan doen en hebben we een cellphone gekocht, die het deze keer wel deed. We zeiden dat we hem wilden kopen, maar alleen als we bellend de winkel konden verlaten. Keurig in orde gemaakt.

NA het eten wilden we naar de Strip, de plaats "where it all happens". Tot onze schrik zagen we echter dat de magnetron vrijwel helemaal uit het kastje was gebroken, met schroeven en al. Gelukkig was de technische man van de camping bereid de schade te herstellen. Konden we toch nog gaan kijken naar de Glitter and Glamour. Druk !!!  Stel je de Kalverstraat voor, daarbij opgeteld het kwadraat van Broadway en als toetje de Ramblas, dan heb je ongeveer de helft van de mensen die op de Strip liepen. Vrijwel geen foto of video te maken zonder grote kopen ervoor. Leuk om gezien te hebben, maar eigenlijk niet zo aan ons besteed. Dus gauw weer naar onze gekoelde camper, waar ik nu dit stukje maak.

Morgen naar Zion NP, voor vandaag welterusten voor ons en goedemorgen voor jullie.

 

Louise en Wim

Reacties

Theo en Marijke A long time ago

Hallo Wim en Louise, wat leuk om te merken dat jullie van deze reis genieten! Erg goed te lezen tussen de regels door. Grappig dat Wim schrijft dat al die drukte van mensen ook niet zo aan hen besteed is; herkenbaar gevoel.Ga nu toch eens opzoeken hoe de reis op de kaart eruit ziet. Hebben we er meer beeld bij. Wim, hoe is het rijden met zo'n camper en heb jij Louise ook al eens achter het stuur gezeten? We genieten trouwens van jullie verhalen. Geniet weer verder. Hartelijke groet uit een héél regenachtig Holland. Overigens is deze regen erg goed voor onze planten. Theo en Marijke.

leni Smit A long time ago

Hoi Louise en Wim,
Gelukkig heelhuids door de woestijn gekomen, stel je voor dat je daar pech krijgt...! Wat een genieten in een totaal andere wereld.
Het gokken heb je dus ook maar gelaten, verstandig! Geniet ze verder, groetjes John en leni

Viva Las Vegas A long time ago

Nog op de Eiffeltoren geweest, of in New York, of in Venetië?? Allemaal op loopafstand, da's toch weer handig in Las Vegas!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 5 september in Zwolle.
Meld je gratis aan!