Bryce Canyon zondag 19 juni 2011

Door W. Wiertz - A long time ago

Daar zijn we weer.

Even iets vooraf. Tot voor kort lukte het ons niet foto's te uploaden. Dat hebben we inmiddels onder de knie. Hierbij foto's vanaf het begin tot vandaag.

En dan een antwoord op een paar vragen:

Het rijden met de camper bevalt prima. Alles bij de hand, waar je ook gaat of staat. Het rijdt eigenlijk makkelijker dan auto met caravan. Maar wel iets minder comfortabel, want het is de hele rit gerinkel van allerhande voorwerpen. Dat zal in de caravan ook wel zo zijn, maar dat hoor je dan niet. We rijden elke rit om beurten, dus Louise heeft ook de nodige ervaringen (de meeste positief) opgedaan.

DAn het vervolg van ons verslag:

VAnochtend zwaar bewolkt, stormachtig en koud (trui gekocht). We hadden een tour geboekt (gratis, we blijven Hollanders) naar een deel van het park waar je niet met de shuttle kon komen. Konden we de camper laten staan, hoefde niet alles losgekoppeld te worden (water, stroom, afvoer). We werden gereden door Spyk, een gepensioneerde Pepsicolatrucker. De tocht duurde  bijna 4 uur. Het was een aaneenschakeling van viewpoints, verhalen en moppen. De viewpoints brachten niet werkelijk veel nieuws (herkennen jullie op de foto's de leeuwenkop, de kip, slapende snoopy en de poedel ?) Een plezierige dag. Halverwege veranderde het weer dramatisch en zaten we plotseling in een sneeuwbui van bijna een uur. Samen met de wind was het werkelijk niet om te harden in onze polo's en vest. Vanaf dat punt was het: gauw uit de verwarmde bus, snel foto's maken en roets er weer in.

Nu enkele quotes:

"The past is history, the future is mystery, today is a gift. That's why we call it present".

Vorig jaar had hij een groep senioren in de bus. Tijdens de rit bracht een ouder vrouwtje hem een handje pinda's. Hij bedankte haar en at de pinda's op. Na een kwartier kwam ze weer met pinda's. Hijzei tegen haar dat hij haar niet van alle pinda's wilde beroven. Ze zei daarop: Dat is niet erg hoor, we eten chocolade met pinda's maar we kunnen de pinda's toch niet meer kauwen.

Tijdens een voorlichtingsavond voor toeristen in Yellowstone Park stond een van de toehoorders op en zei: Ik heb gehoord dat jet hier altijd een busje pepperspray bij je moet hebben  om beren die je aanvallen weg te jagen. Werkt altijd is mij verteld. Ook kun je belletjes om je benen en handen doen, want beren gaan je dan liever uit de weg. Kunt u mij vertellen hoe ik een zwarte beer van een griizzly kan onderscheiden. Met een grote grijns zei de ranger, dat je dat kon zien aan de uitwerpselen. Je neemt een stok en port in een hoop mest. Als je daar plantenresten in aantrof dan had je met een zwarte beer te maken. Zaten er belletjes die naar peper roken in dan was het een grizzly. 

Genoeg voor vandaag. We gaan deze keer luxe uit eten en dan weer alles in orde maken voor de volgende stop: Arches NP.

Tot morgen maar weer.

Reacties

marijke en theo A long time ago

En nu óók nog foto's! Heel indrukwekkend. Wat een afmetingen; wij vonden een paar weken geleden de "bergen" in de Sächsische Schweiz al zo hoog en bijzonder!
Echt fijn dat jullie er zo van genieten. Groetjes van ons.

Martijn Wiertz A long time ago

Ha, foto's! Leuk, die van de Half Dome is erg mooi! Het lijkt erop dat er bij elke update steeds 5 foto's uit jullie album getoond worden, weet je of er een manier is om ze allemaal in 1x te zien?
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 5 september in Zwolle.
Meld je gratis aan!