dinsdag 21 juni 2011 Arches NP

Door W. Wiertz - A long time ago

Daar zijn we weer na een wat onrustige nacht (adrenaline). 08.00.01 gebeld met Cruise America.  Kregen een adres in Moab (2 mijl verder) waar ze onze spiegel voldoende hebben gerepareerd om te kunnen rijden. Daar stond toevallig ook onze tegenligger met zijn spiegel. Zijn raam stond toevallig open, dus zij hadden minder problemen. Morgenvroeg 08.00.01 staan we er weer want dan wordt de zijruit gemonteerd.

Vandaag dus na het doen van inkopen en geld halen bij de bank toch nog naar Arches gereden, uiterst rechts als er een RV aankwam. Allereerst naar Three Gossips (de drie roddelaarsters, v.l.n.r. genaamd Louise, Marijke en Yvon, ik zweer het !)) daarna de Double Arch (twee bogen die een been delen en dan uitbuigen).

Doorgereden naar een volgend punt: Wolfe Ranch, een zeer eenvoudig hutje letterlijk in the middle of nowhere, waar de familie Wolfe een paar decennia heeft geleefd.  Wel een riviertje in de vlakbij maar hoe kom je op het idee om daar te gaan wonen.

Een paar mijl verder stond de Delicate Arch, die je van dichtbij kon bekijken na ongeveer 5 km bergop of vanaf een uitkijkpunt na een redelijk eenvoudige wandeling van 1 mijl. Met onze vermoeide voetjes en een zoombereik van 10x was die keus niet moeilijk.

Door naar Devils Garden, een plek met een aantal arches. Wij hebben daar alleen de Landscape Arch bekeken. Hele mooie maar inspannende klim naar het uitkijkpunt. Het is een hele lange, dunne boog (deze zou eigenlijk Delicate Arch moeten heten, zo fragiel.  Voor de overige arches hadden we geen puf meer.

Om 17.00 ur terug op de camping. Lekker in de zon zitten lezen. Tegen de avond worden hier zo  naast de Colorado River de muggen zeer aktief, dus  tegen 19.00 uur naar binnen. Wij zijn nog uitgenodigd bij een stel Amerkanen die met een zgn. "fifth wheel" reden, een caravan met een koppeling in de bak van de auto. Alleen  de "caravan" was al 14 meter lang. Met twee slide outs (uitschuifbare gedeelten) van een meter waardoor de totale breedtebreedte op 4m kwam. Een complete woning.

Morgen een relatief korte rit naar Mesa Verde. Dan horen jullie weer van ons.

 

Doei !!!

Reacties

marijke en theo A long time ago

Hallo Wim en Louise,
Fijn om te horen dat e.e.a. nu weer gerapareerd is. Zijn jullie alweer een beetje van de schrik bekomen? Gelukkig hadden jullie een engeltje bij je. En ach, wat het geld betreft: kom bij ons na de reis gewoon een stevige bruine boterham halen!
Louise en Yvon...pikken wij die opmerking over die roddelaarsters? Moet trouwens eerst erachter komen of ze enige gelijkenis hebben! Enfin, lieve mensen, een goede reis verder.

jos en yvon A long time ago

Natuurlijk pikken wij die opmerking over die roddelaarsters niet! Wat zullen jullie geschrokken zijn toen jullie ruit aan barrels ging! Fijn dat hij toch redelijk snel gerapareerd kan worden! Fijne reis verder, zonder brokken.

Martijn Wiertz A long time ago

Nou, zo te horen heeft de humor niet geleden onder de glasregen. En ja, die drie ouwe wijven die ken ik ook wel van andere foto's :-p

Leni A long time ago

Wat een prachtige foto's komen voorbij! En die drie? Ik geloof het, zelfde houding!Over een paar dagen zijn jullie vast over je angst heen! Wij genieten mee, dank!
Veel groetjes, van John en leni
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 5 september in Zwolle.
Meld je gratis aan!