vrijdag 24juni 2011 Monument Valley

Door W. Wiertz - A long time ago

De reis zou vandaag niet zo lang zijn, maar we moesten nog tanken, propaan tanken en  het beltegoed verhogen, dus toch redelijk op tijd vertrokken. Met enige spijt als gevolg van ons plaatsje op de camping en de cliffdwellings die we nog niet gezien hadden. Via internet en Tommie waren we aan een adres voor propaan gekomen.

Dus Cortez uit en ..... de woestijn in. Weer eens wat anders. Ik wist niet dat er in het wilde westen nog zoveel onbewoonbare grond was. Na de grensovergang met Utah werd het landschap weer wat spectaculairder. We reden zelfs door een groen dal van ongeveer 50 meter breed langs de Montezuma River (ken wel Montezuma's Revenge, een van jullie al eens mee kennis gemaakt ?.

Al snel reden we de Navajo Nation binnen, een soort vrijstaat binnen de USA met een eigen president, een eigen parlement en eigen wetten.  Iedere Navajo waar ook ter wereld kan stemmen.

Van verre kon je eigenlijk al de "landmarks"  van Monument Valley zien. Alleen leek het erg heiig. En dat in een woestijn, dat kon toch eigenlijk niet. Hopelijk bedierf dat de foto's niet.

Na de ingang van MV ontdekt te hebben, gingen we eerst naar de camping, want we hadden pas om 15.00 uur een  tour geboekt. Een camping als zo vele, echter nu met rode aarde en rode rotsen rondom. En redelijk kaal en zeker warm, zeg maar heet.

Op naar het park. Koninklijk met z'n tweetjes rondgereden in een jeep voor 16 personen, een priverondreis dus. Nou ja, koninklijk.... de weg was een zandpad vol kuilen, rotsen en gaten. Soms hingen we gevaarlijk scheef, soms kwam je een halve meter van je plaats. De Califonische Highways (je weet nog, van die wandelende nieren) waren er egale wegen bij. Veel zon en heel warm. En veel wind. Nu begrepen we ook waarom het zo heiig leek. Regelmatig zaten we in een minizandstorm en dat gebeurde rondom ons voortdurend.  Ik kan eigenlijk niet beschrijven hoe mooi deze vallei is. Al die vormen en kleuren, al die Indiaanse betekenissen. Onwezenlijk mooi. Geen wonder dat John Ford de grote regisseur van Westernfilms hier zijn beste films met John Wayne in de hoofdrol heeft opgenomen. Jullie weten neem ik aan wie John Wayne was ? Nee ?  Gebrek in de opvoeding !

Hopelijk geven de bijgevoegde foto's een beetje onze ervaringen weer. Het zijn er maar een paar, ik heb er 249 gemaakt.

Morgen al weer door naar de volgende bestemming: Canyon de Chelly.

Jullie horen dan ws. niet gelijk weer iets, want het is een camping in the middle of nowehere, dus geen wifi.

Dus tot over twee dagen.

Reacties

Leni A long time ago

Hoi, het leuke van de foto's is dat je beeld meekrijgt van de enorme uitgestrektheid en de wonderlijke rode rotsen met die grappige naamgeving!
Leuk, leuk, wij genieten mee! Lekker dat je niet zelf die jeep hoefde te rijden...of durf je dat nu zelf ook al aan? veel groetjes!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!