maandag 27 juni 2011: Grand Canyon

Door W. Wiertz - A long time ago

Met twee dagen vertraging hier nu het verslag van de dagen in de Grand Canyon.

Na onderrweg nog een stop gemaakt te hebben om de buitenspiegel te repareren. Deze was een eigen keven gaan leiden en toonde alles behalve de weg naast en achter ons. Met veel tape een oplossing gevonden (zie foto).

Onze camping Mathers Campground lag in het park. Prachtige plaats maar zonder voorzieningen (of je moet een stel lawaaiige kraaien een voorziening noemen) maar ondanks dat veruit te verkiezen boven de speciale en dure  RV Campgrounds die meer een grote parkeerplaats voor campers waren.

Wie voor het eerst de Grand Canyon ziet kan z'n ogen bijna niet geloven. Pure schoonheid, geschapen door krachten die ver, heel ver van het menselijke bevattingsvermogen gaan. O, ja, geleerden kunnen een perfecte verklaring geven voor dit wonder. Ze spreken dan over de uplifting van het Colorado-plateau zo'n slordige 70 miljoen jaren geleden. Van de Colorado River die vanaf de Rocky Mountains naar de Golf  van California stroomde en 12000 jaar geleden 10 keer zo breed was en door de eroderende werking de Canyon heeft gevormd. Ze verklaren en benoemen de lagen die je in de wanden ziet. Zal allemaal wel interessant zijn, maar nu even niet. Nu wil ik alleen maar kijken, kijken en kijken. En dat er veel te zien was bewijzen de foto's die bijgevoegd zijn.

Nu we het toch over cowboys hebben (????) hier een aantal cowboywijsheden waar jullie in het verdere leven je voordeel mee kunnen doen:

- Always drink upstream from te herd.

- The best way to double your money is to fold it en put it back in your purse.

- Never smack a man who's chewing tabaco.

- Poor is having to sell the horse to buy the saddle.

 

Louise vond nog een mooie (tegeltjes)spreuk: When I married him I thought he was Mr. Right. I then didn't now his first name was Always.

Een spreuk van een gefrustreerde vrouw die nog niet verwerkt heeft dat mannen nu eenmaal (bijna) altijd gelijk hebben. (Louise: nou,nou,hoor hem )

O,o, dit gaat me weer dreigementen opleveren (pikken we dat, nee dat pikken we niet) of hebben jullie de waarheid al wel verwerkt ?

 

Tot morgen (als je nog iets met mij te maken wil hebben)

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de webinars over een van onze populaire bestemmingen!
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!