dinsdag 28 juni 2011: Grand Canyon.

Door W. Wiertz - A long time ago

Vandaag is het Louises grote dag. Vandaag gaat ze met een helicopter de lucht in om de Grand CAnyon vanuit de lucht te bewonderen. En nee, ik ga niet mee. Niet omdat ik bang ben voor vliegen, maar omdat het met z'n tweetjes te duur zou worden (laten we het daar maar op houden). Louise: yeah sure !) Het waait hier trouwens zo hard dat je nog moet uitkijken dat je niet spontaan de canyon invliegt. Heeft mij mijn nieuwe pet gekost.

Hier volgt het verslag van Louises bevindingen:

Vliegen in een helicopter,dat leek me van te voren geweldig. Nou mijn verwachtingen werden zelfs overtroffen. Net opgestegen, gooide de piloot de helicopter in een linkerbocht. Ik had even het gevoel dat je wel hebt als je in een achtbaan zit, kennen jullie dat? al snel vlogen we gewoon weer recht vooruit, al had ik wel het gevoel dat we soms niet zo hard vooruitkwamen want het waaide nogal.

Ik had de stoel naast de piloot gekregen, dus had een prima uitzicht naar alle kanten. Eerst vlogen we over dennebossen, niet zo bijzonder dus. Maar dan, als je de South Rim van de Canyon bereikt.....wow,wat geweldig.Heel diep onder je zie je de Coloradoriver, met stroomversnellingen en rafts die de rivier afzakken. En dan die kleuren en rotsformaties die je ziet! Ontzagwekkend, indrukwekkend. Eigenlijk kan ik helemaal niet beschrijven hoe prachtig het was.

Wel weet ik dat die beelden nog heel lang op mijn netvlies zullen staan en dat ik deze belevenis nooit vergeten zal.Ik heb nog nooit zo'n geweldig verjaardagscadeau gehad.

Dus Martijn, Natalie, Lieke ,Gijs, Kirsten,Fred,Simone en Luuk: heel heel erg bedankt daarvoor! 

's Middags hebben we onze tour door de Grand CAnyon afgemaakt.   Wie het wil googlen: van oost naar west: Yaki Point, Mathers Point, Powell Point, Hopi Point, Mojave Point en Prima Point. Een ervaring om nooit meer te vergeten.

Graag hadden we ook nog op Hopi Point van de Sunset genotem, maar duizenden mensen bedachten hetzelfde en dan sta je lang, heel lang op een bus te wachten waar je nog in mee kan.  "Daar hadden we de kracht niet voor !"

In plaats daarvan hebben we ons eigen vuurwerk gemaakt. Voor het eerst hebben we een kampvuurtje gemaakt in de speciaal daarvoor op alle campings gemaakte vuurbak (de Amerikanen gaan dan BBQ-en). Ik miste mijn gitaar om dat stemmig met cowboysliederen ('s Avonds als het kampvuur brandt, jippijajeeh, jippijajooh)  te begeleiden.

Morgen naar Barstow (weer een lange rit door de woestijn). Daar heb ik deze twee verslagen gemaakt. We hebben gegeten in Peegy Sue's 50s Dinner. Allemaal filmsterren,eten en muziek uit de vijftiger jaren. A walk thru Memory Lane.

Morgen zijn we de kust. Hoor je meer van ons.

 

Groetjes.

 

Reacties

marieke A long time ago

Lieve Louise en Wim,

Jullie reis lijkt me helemaal geweldig, zeker mede door jullie verslagen. Volgens mij zien jullie dingen die iedereen op zijn bucketlist moet hebben. Blijf vooral genieten en rij voorzichtig! Liefs, Marieke, Ivan, Nick en Iris

jos en yvon A long time ago

Heerlijk om al jullie avonturen te lezen!
Stoer zeg, zo'n helicoptervlucht!
We gaan morgen zelf op vakantie maar we gaan zeker proberen of we jullie kunnen blijven volgen! Nog heel veel plezier!
Liefs, Jos en Yvon

leni A long time ago

Wij blijven jullie, werkend, nog weken meegenietend volgen!Wat een prachtige foto's en wat een geweldig avontuur in zo'n helicopter en die overweldigende wandelingen. veel groeten, John en Leni
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 5 september in Zwolle.
Meld je gratis aan!