Voorbereiding

Door S. van Ulzen - A long time ago

Vertrek over 2 weken.

Druk bezig met de voorbereiding voor onze grote reis. Ik kreeg de tip om alle belangrijke documenten te scannen en op te slaan op google-docs. Ben er erg blij mee. De iPad gaat mee en zo hebben we mooi reservedocumenten bij ons. De greencards die je tegenwoordig van te voren moet aanvragen (a $14 per stuk), kopie paspoorten, vouchers etc. Ik probeer toch wel wat 'veiliger' te reizen met onze kinderen.

Ik vertelde de psychiater van zoon1 dat we 6 weken door de VS gingen trekken. Hij vond het prachtig, maar maakte zich zorgen of B het wel aankon. Ik vertelde hem dat we op de meeste plaatsen 2 nachten zouden overmachten om B te laten wennen. Toen was hij weer gerust.

Ik ben benieuwd hoe B de reis gaat doorstaan. We vliegen op Nashville met een stop in Newark. Al met al zijn we van 9 uur 's morgens tot 23 uur 's avonds (lokale tijd) onderweg. Pittig eerste dagje.

Wel een gedoe om alle pillen voor B voor te bereiden. Dit keer hebben we geen Schengenverklaring nodig zoals bij de Ritalin (valt onder de opium-wet, maar is niet verslavend volgens medici), dat scheelt weer. Maar voor we de medicatie in de juiste hoeveelheid konden bestellen, was er weer een week voorbij. Ongebruikelijke pillen (Abilify), ongebruikelijke hoeveelheid (handgemaakt), het leidt elke keer weer tot een hoop gedoe.

Het reisbureau heeft de hele reist geboekt. Wat een luxe. Alleen de campings heb ik zelf gedaan en ik heb kaarten gereserveerd voor de Alcatraz (ook gescand natuurlijk). De hoofdlijnen staan dus uit:

- 2 weken langs de Mississippi naar het zuiden trekken, beginnen in Nashville/Tenessee en eindigen in New Orleans. Onderweg krokodillen kijken in de swamps
- Van New Orleans vliegen naar Tuscon en vandaar met de trein langs de kust naar LA
- In LA een camper ophalen (10 meter lang) en dan gaan we langs San Fransisco en naar de natuurparken. Als we in Las Vegas zijn, komt Ilse erbij, begeleiding voor B en leuk gezelschap.
- na 3 weken leveren we de camper weer in en vliegen we naar Washington. daar gaan we nog even zwemmen en shoppen (iPad!) en dan vliegen we door naar Amsterdam.

Niet een reis die je jaarlijks maakt. Aangezien ik overal al geweest ben, verheug ik me dubbel, ik weet hoe leuk het is. 

Reacties

erwin wieringa A long time ago

en moet je mij niet óók meenemen?

Suzan A long time ago

Ik kan niet wachten op jullie reis verhalen!

Joke A long time ago

Klinkt goed. Ik zal je reisverhalen met grote interesse volgen

S. van Ulzen A long time ago

@Erwin Tja, je hebt gelijk, je had ook meegekund, de camper schijnt net zo groot te zijn als onze woonkamer. En wie wil niet het Dolly Parton museum zien (met 1 jurk en 1 paar laarzen in de vitrine).
@Suzan: ik hoop dat B het bij de sloot van afgelopen week laat (waar ie in viel) en dat ie de Colorado overslaat:)
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!