11 september Hat Creak - Klamath Falls

Door André en Thea Booi - A long time ago

Het is vandaag nine eleven, voor de Amerikanen een herdenkingsdag. 10 jaar geleden alweer boorden zich twee vliegtuigen in de Twintowers. De afgelopen dagen hebben de vlaggen hier al half stok gehangen, dit ter voorbereiding op deze dag. Ook wij praten er over hoe het toen was en dat er zoveel is veranderd na die verschrikkelijke dag. Op de radio zijn in de ochtend al vele herdenkingen te horen geweest.

Toch gaan we vrolijk op pad, herdenken is goed maar het leven gaat verder. Half 9 vertrekken we nadat ik eerst oog in oog stond met een mol. Ja echt, hij had een mooie gangetje gegraven en kwam even 'boven' kijken. Helaas, hij zag mij en dat beviel hem niet, hoe kan het ook anders ;-)) Hij verdween daarna weer snel onder de grond.

We reden op binnenwegen, op de grote kaart van California waren dit witte wegen die heel goed te berijden waren. Soms reden we verkeerd maar dan draaiden we met die grote campers gewoon op de weg, er was toch bijna geen ander verkeer te bekennen.

We stopten bij Medicine Lake en dronken daar koffie. We vervolgden onze weg en opeens was er geen asfalt meer. Wij reden voorop en lieten een enorme stofwolk achter. De anderen hielden gelukkig flinke afstand. De camper schudde zowat uit elkaar en wij daarbij! Dit duurde ongeveer 16 kilometer. Opgelucht waren we toen er weer (een stuk) asfalt in zicht was. We bekeken de campers eens, zij waren bruin van het stof. Later bleek niet alleen de buitenkant maar ook de binnenkant onder en dikke laag stof te zitten, zelfs in de kastjes!!

Het laatste stuk van de weg was ook niet geasfalteerd dus was het weer even schudden! We reden daarna door een vulkanisch gebied (the Lavabeds) en bekeken vele oude kraters die 30 à 40 duizend jaar geleden (we kijken niet op een jaartje) tot uitbarsting zijn gekomen. Ondanks dat het al zo lang geleden was lag er nog overal lava. We verlieten dit ruige gebied om vervolgens door een heel vlak en zeer vruchtbaar landschap te rijden.

In een dorpje, direct na de staatsgrens (we zijn nu in Oregon), de tank weer vol gegooid om daarna rond 3.30 uur p.m. op een camping in Klamath Fals aan te komen. Hier hebben de mannen eerst maar eens de buitenkant van de campers schoon gespoten.

Na het biertje, dat vandaag extra lekker smaakte, hebben we de camper aan de binnenkant aangepakt. We kunnen vannacht tenminste in een stofvrij bed slapen. Het was weer een heerlijke, mooie en zeer afwisselende dag.

Reacties

Tineke A long time ago

Wat hebben jullie het leuk! Maar thuis kan ik ook echt genieten van jullie reisverhalen. Als ik de foto's van de campers zie had er echt nog wel een extra persoon per camper een weekje mee kunnen reizen! Hier nog steeds veel storm en regen dus blijf nog maar een poosje!
Groetjes Tineke
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!