17 september Grand Coulee - Concrete

Door André en Thea Booi - A long time ago

Wat was het een koude nacht! De extra deken was meer dan noodzakelijk, vanmorgen om 7 uur was het buiten 8 graden en binnen 10. Gelukkig hebben we dan de kachel nog.

Toen we om 8 uur vertrokken reden we eerst tientallen kilometers door een woestijnachtig gebied. Daarna ging dit over in een zeer vruchtbaar land waar miljarden appels, peren, perziken en nectarines werden verbouwd en in veel gevallen al werden of waren geoogst.

Op het plekje waar we koffie dronken was een klein winkeltje waar we wat fruit en een potje biologische jam kochten. Daarna kwamen de bergen en ook dat was weer schitterend. Steeds weer is er een prachtig uitzicht, het verveelt nooit.

Na de grote stuwdam van gisteren zagen we vandaag nog twee stuwdammen. Deze waren een stuk kleiner maar ook deze zorgden voor energietoevoer voor grote gebieden. (Maaike, de lasershow was echt puur toeval want in deze tijd is die er alleen op vrijdag)

We reden door het nationaal park North Cascades en zagen daar prachtige meren en hoge bergen met sneeuw. Ook reden we door Winthrop, een oud wildwest stadje dat na 1972 in historische staat is teruggebracht met de bedoeling het stadje weer levensvatbaar te maken. Nu is het een toeristische trekpleister geworden. We parkeerden de camper en zijn het dorpje ingegaan. In een Bakery hebben we een smakelijke cappuccino gedronken en een met karamel overgoten marshmallow aan een stokje gegeten. Het zag er heerlijk uit en dat was hij ook maar het plakje goed aan de tanden, zal ik maar zeggen-;) Jammer dat er zoveel auto's reden anders had je je echt in een oud cowboy stadje gewaand.

We reden verder door de cascades en kwamen uit bij het Diablo Lake met een geweldig mooi uitzicht over het meer. We reden net weer toen André besloot plots rechtsaf te slaan. Het bleek een steil weggetje naar beneden en voor we het wisten reden boven op een stuwdam. Dat was wel eng maar hartstikke spannend. Het was smal en éénrichtingsverkeer. Hoe nu terug? Met wat manoeuvreren keerden we en konden we gelukkig terug rijden. Het bleek verboden terrein voor ons te zijn maar we hadden het gezien!

Na nog een aantal mijlen kwamen we op een hele mooie camping aan die zeer royaal is opgezet. We staan nu onder dikke, oude bomen en hebben een mooie plek. Na het biertje hebben we allerlei ingrediënten bij elkaar gesprokkeld en hebben Leo en Willie met hulp van Tinie daar een heerlijke nasi schotel van gemaakt. Nu we op het punt staan om naar bed te gaan horen we het zachtjes regenen, heerlijk om bij in slaap te vallen.

Reacties

Trudy en Hans A long time ago

Hallo vakantiegangers. Heerlijk om jullie verhalen te lezen. Nu vanuit Frankrijk in de Auvergne. Veel plezier en keep on going folks :))

A Bientôt
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!