19 september Concrete - Seattle

Door André en Thea Booi - A long time ago

Na een regenbui vannacht lijkt het vanmorgen gelukkig beter weer te worden. We vertrekken op tijd en doen eerst de benzinepomp aan. Daarna gaan we op weg naar de Boeing fabrieken in Multikeo in de buurt van Everett. Daar aangekomen zorgen we er eerst voor dat we een kaartje kopen voor de toer van 11 uur. Omdat er niets mee naar binnen mag moeten de tassen, fototoestellen en telefoons in de camper blijven. Heel jammer want wat zouden we hier graag foto's nemen.

We drinken koffie en gaan dan naar binnen. De rondleiding begint met een korte introductiefilm waarna we in twee groepen worden verdeeld. Wij zitten in groep B en hebben een gids die leuk vertelt. Het is een echte Amerikaan met een vreemd soort baard!! Hij vertelt o.a dat de grondlegger van dit grote bedrijf de heer William Edward Boeing is. Met een bus rijden we over speciaal uitgezette rijbanen die je op ieder vliegveld vindt. We rijden langs grote hangars met enorme deuren. Eén hangar-opening wordt afgesloten door 5 grote schuifdeuren, die tezamen zo groot zijn als 1 voetbalveld. Hierop is de grootste digitale foto ter wereld te zien.

Op de overige 5 hangar-openingen (samen dus 5 voetbalvelden groot) is een afbeelding van een vliegtuig aangebracht. We gaan naar binnen en moeten eerst een trap naar beneden nemen. Daarna komen we in een enorme ondergrondse gang die ongeveer 1,5 km lang is. Halverwege stappen we in een grote lift die ons naar de derde etage brengt. Dan staan we op een plateau en kijken in een enorme productiehal. Daarin staan meerdere vliegtuigen van het type Boeing 747 in aanbouw.

Jeetje, wat een prachtig gezicht is dat, we kijken onze ogen uit. We krijgen uitleg over het hele proces, heel interessant maar alleen het kijken in deze hal is al geweldig. Waar vliegtuigen worden gebouwd moet natuurlijk ook materiaal zijn en dat staat allemaal netjes geordend in magazijnen op de werkvloer. Het aantal onderdelen van het type 747 is in totaal 3,5 miljoen!! We stappen daarna weer in de bus en rijden naar een volgend deel van de hangar. Ook hier lopen we via de ondergrondse gang naar een lift en komen we terecht in een hangar met het type vliegtuig 777 en in een ander deel de 787. Van dit laatste type zien we dat er grotere ramen in komen zodat het zicht voor iedereen beter wordt.

Na de rondleiding reden we met de bus weer terug en werden we afgezet bij de giftshop. Hoezo commercieel! We aten nog een broodje (heerlijk in het zonnetje) en reden door naar Seattle waar we op de KOA camping terecht kwamen waar Hans en Trudie deze zomer ook stonden. morgen gaat we met de bus naar de stad. Nadat we over bergen van ruim 2000 meter hoog zijn gereden constateren we nu dat we 45 meter onder zeeniveau zitten.

Reacties

Dick en Susan A long time ago

Cowboy Anders???
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!