20 september - Seattle

Door André en Thea Booi - A long time ago

Na een beetje uitslapen vertrokken we richting bus. Het was ongeveer 10 minuten lopen maar dan hadden we wel een rechtstreekse bus naar het centrum van de stad. We betaalden ieder 2,25 dollars en zaten daarvoor ruim 45 minuten en vele kilometers (zelfs een flink stuk over de snelweg) in de bus. We stapten uit vlakbij de Columbia Tower, het hoogste gebouw van Seattle (295 meter hoog).

Eerst natuurlijk naar de koffie en daarna naar de tower. Met de lift gingen we naar de 40e etage en daarna in een andere lift naar de 73e etage. De laatste drie etages waren niet toegankelijk voor toeristen. We betaalden hier ieder 3 dollars, (senioren tarief (!)), soms is het wel handig om bij die categorie te horen maar dat moet niet te vaak gebeuren ;-)) Het was prachtig weer en we begrepen dat we geluk hadden met deze mooie dag. Dat hield in dat het uitzicht gewoon perfect was. Op de 73e etage heb je een geweldig uitzicht over de stad, de haven en de bergen in de verte. We maakten vele foto's en genoten van al het moois wat we zagen.

Eenmaal weer met beide benen op de grond liepen we richting Pinestreet waar we hoopten te kunnen slagen voor Femke haar Uggs. We liepen voorbij het gebouw van de grote bibliotheek, door Rem Koolhaas ontworpen. Gelukkig slaagden we voor de laarzen. Wij blij maar Femke nog meer denken we!

Direct daarna stonden we voor de kassa van de "Ducktour". Dit is een tour met een bus annex boot. De 'kapitein' stelde zich voor en stelde allerlei vragen aan de mensen in zijn bus en dan moest iedereen enthousiast en luid reageren en in de handen klappen. Wij Nederlanders zijn daar echt te nuchter voor maar de Amerikanen deden gewoon mee en antwoordden ook luid op zijn vragen. De muziek in de bus ging hard aan. Na een stuk in de stad te hebben gereden reden we het enorm grote Union Lake in en gingen als boot verder. Het was echt leuk om dit mee te maken. Na een tijd gevaren te hebben reed de boot weer de weg op en hebben we nog veel van de stad gezien. De tocht duurde bijna anderhalf uur.

Na dit alles liepen we naar Pike Place Market, een grote overdekte markt waar o.a. op een leuke manier vis verhandeld wordt. Hier hebben we elkaar losgelaten en is ieder zijns weegs gegaan. Wij aten een pizza en zijn daarna met de monorail meegegaan, een ritje van slechts 5 minuten, naar de Space Needle, een overblijfsel van de wereldtentoonstelling van 1962. Hier zijn we niet met de lift naar boven gegaan, we hadden immers al een prachtig uitzicht over de stad gehad vanaf de Columbia Tower.

Opvallend hier is dat de stad er zo schoon uitziet, je ziet geen papiertje op de grond. Kunnen wij een voorbeeld aan nemen. De mentaliteit is hier dus heel anders dan bij ons. Je ziet ook erg veel politie op straat en dat gaat allemaal in een heel ontspannen sfeer. De politie houdt de zwervers goed in de gaten om te voorkomen dat deze overlast bezorgen aan de andere burgers. Het was daarna nog een eindje lopen naar de bus die ons weer in de buurt van de camping bracht. Alweer een leuke dag!!!!

Reacties

Tineke A long time ago

O, o, wat zien en beleven jullie veel! Vooral het stuk van de Boeing fabrieken vind ik erg leuk. Natuurlijk vanwege de link met Leon.
Geniet maar met volle teugen.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!