21september Seattle - Silver Lake

Door André en Thea Booi - A long time ago

Om 8 uur vertrokken we van de camping in Seattle en al snel waren we op de Interstate 5, een snelweg met 5 en soms meer rijbanen. In de vakantie op een drukke snelweg rijden is eigenlijk niets aan maar soms kan het niet anders en dat was vanmorgen het geval.

Na 5 kwartier en flink wat mijlen verder was er en rest area dus tijd voor koffie. In Amerika strooit men niet met parkeerplaatsen dus zijn we al blij dat er eentje is. Na nog een koffiestop verlieten we de snelweg en kwamen we in een rustiger gebied.

De geplande camping reden we voorbij om door te gaan naar een prachtig gebied om vervolgens uit te komen bij Mount St. Helens. Al van ver zagen we deze berg liggen. Toch moesten we flink klimmen, dalen en daarna weer klimmen om dichterbij te komen. Onderweg waren er prachtige vergezichten en werden er natuurlijk weer mooie foto's gemaakt.

Bij het Coldwater Lake een broodje gegeten en lekker gek gedaan op een boomstam in het water, kind moet je blijven, toch! Mount St. Helens is een vulkaan die in maart 1980 uit zijn slaap ontwaakte en in april van dat jaar, na een aardbeving, tot uitbarsting is gekomen. Er zijn daarbij 57 mensen omgekomen en er is in de omgeving veel verwoest wat nu nog duidelijk te zien is. Toch herstelt de natuur zich ook razendsnel, er groeien nu al nieuwe bomen tussen het lavagesteente. De vulkaan is na ruim 30 jaar nog steeds niet uitgedoofd. Continu worden kleine bevingen gemeten. Ook zie je lavadampen uit de krater komen. Heel bijzonder en bizar om te zien.

We reden daarna 70 km. via dezelfde weg terug naar de camping waar we nu pal aan een meer (Silver Lake) staan. De natuur om ons heen is mooi en het is hier heerlijk rustig.

Reacties

Simone A long time ago

Ha Thea en André,
Wat een leuke dingen maken jullie mee! Erg leuk om te lezen. Veel plezier nog met elkaar. Groetjes, Simone
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!